Семінари, тренінги, курси

Управління алергенами: вимоги вітчизняного законодавства та міжнародних стандартів + План управління алергенами (вебпрактикум)

Під патронатом професійного е-журналу «Управління якістю» та платформи «Онлайн-консультант фахівця з якості»

сс

 

Ціна за мінімальний термін передплати 4499 грн
Додати в кошик
Опис
Програма

Управління алергенами – харчова безпечність без компромісів! Міжнародні харчові стандарти (Codex Alimentarius, FSSC 22000, IFS, BRCGS) вимагають аналізування алергенів як окремого небезпечного чинника та запровадження спеціальних програм управління алергенами

 

Які вимоги висуває вітчизняне законодавство щодо поводження з алергенами
Як правильно визначити й оцінити алергенний статус харчового продукту
Як мінімізувати контамінацію продукції алергенами
Як узяти під контроль алергени на виробництві: від сировини до готового продукту
Як правильно на маркуванні декларувати наявність алергенів у харчових продуктах та інгредієнтах
На що слід звернути особливу увагу під час розроблення Плану управління алергенами
Як технічне обслуговування та ремонтні роботи на виробництві можуть вплинути на алергенний статус продукції
Чому обов’язково слід проводити навчання щодо поводження з алергенами для всього персоналу, тимчасових працівників і навіть підрядників
Які порушення найчастіше фіксують інспектори й аудитори, перевіряючи виконання вимог щодо управління алергенами

 

 

Відповіді на запитання, пов’язані з управлінням алергенами на виробництві, їх маркуванням і належним інформування споживачів відповідно до чинних вимог законодавства, надаємо у прямому ефірі вебпрактикум разом із досвідченою спікеркою – Світланою Березовою:

  • провідною експерткою е-журналу «Управління якістю» та системи «Онлайн-консультант фахівця з якості» 
  • тренеркою-консультанткою ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» з питань НАССР, ISO 22000, ISO 9001, FSSC 22000, IFS для підприємств харчового ланцюга
  • головною аудиторкою у міжнародних органах із сертифікації DQS GmbH, TGS INTERNATIONAL CERTIFICATION, MNC Group

 

 
Вартість участі:

Вебпрактикум + друкований сертифікатВебпрактикум + електронний сертифікат 
4 499 грн 4 299 грн 
Для передплатників е-журналу «Управління якістю» та системи «Онлайн-консультант фахівця з якості» діє спеціальна знижка на участь – 10%

 

Кожний учасник вебтренінгу отримає:

 сертифікат про участь у профільному заході від професійного е-журналу «Управління якістю»

індивідуальні роз’яснення та відповіді на запитання в ефірі заходу

 повний відеозапис заходу

Модуль 1.  Вимоги, що висуває вітчизняне законодавство до поводження з алергенами. А як в інших країнах?
10.00 –10.45 
  • Які законодавчі вимоги регулюють питання поводження з алергенами в Україні
     
  • Які речовини та харчові продукти входять до вітчизняного переліку алергенів
     
  • Як правильно виробнику зазначати вміст алергенів на маркуванні продукції у відповідності до вітчизняних вимог
     
  • Інформування споживача/замовника про наявність алергенів: кращі практики
     
  • Вимоги інших країн щодо зазначення на маркуванні харчових продуктів алергенів (фасованих та нефасованих, упакованих для прямого продажу  там, де пропонуються або продаються споживачам тощо)
Модуль 2. Особливості ідентифікації та оцінювання ризику алергенів відповідно до системи НАССР та міжнародних харчових стандартів (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC)
10.45 –12.00 
  • Алергени, причини їхньої появи на харчовому підприємстві та первинному виробництві: застосовні терміни та визначення
     
  • Харчові алергени, що визначаються у різних країнах світу: у чому різниця
     
  • «Навмисно додані» алергени – що це? Визначаємо й оцінуємо алергенний статус харчового продукту
     
  • «Незадекларовані алергени» –  часті помилки, що виникають у ланцюгу поставок
     
  • Перехресне забруднення алергенами на виробництві – чи потрібно його контролювати?
     
  • Ідентифікація та аналізування алергенів як небезпечного чинника
     
  • Оформлення Програми-передумови з контролю та запобігання перехресного забруднення алергенами: що в ній повинно бути
     
  • Оформлення Плану управління алергенами. Практичні рекомендації щодо форми документа
12.00 – 12.30Відповіді на запитання учасників
12.30 – 13.30Перерва на обід
Модуль 3. Беремо під контроль алергени – від сировини до готового продукту: розробка й упровадження заходів управління алергенами
13.30 –14.30 
  • Закупівля, приймання та зберігання сировини, інгредієнтів, пакувальних і допоміжних матеріалів: приклади упровадження відповідних заходів
     
  • Заходи зі зменшення ризику алергенного перехресного забруднення для первинного виробництва: збирання, обробка, зберігання і транспортування рослинної продукції
     
  • Організація послідовності виробництва (планування)
     
  • Зважування/нарізка /перефасування – у центрі уваги тара та інвентар
     
  • Контроль над забрудненням: повторна переробка
     
  • Організація ефективних процедур очищення та прибирання: компетентність персоналу
     
  • Технологічні відходи, напівфабрикати – можливі джерела алергенів
     
  • Технічне обслуговування та ремонтні роботи: можливий вплив на алергенний статус продукції
     
  • Розробка та зміна продукту: що слід пам’ятати
     
  • Багаторівневий контроль відповідності маркування: що це та чим буде корисний
14.30 – 14.40 Технічна перерва 10 хв
Модуль 4. Затвердження, перевірка, оновлення Плану управління алергенами та Програми-передумови з контролю та запобігання перехресного забруднення алергенами: як це організувати
14.40 –15.30
  • Належне документування процедур
     
  • Зберігання упаковки: чітко марковане, кодоване та ідентифіковане
     
  • Якісні та кількісні дослідження для підтвердження алергенного статусу вхідної сировини та інгредієнтів: що, як, коли
     
  • Вхідний контроль: можливі помилки на старті
     
  • Перевірка інформації про алергени від постачальників: довіряй, та перевіряй
     
  • Алергенний статус сировини: чи дійсно відповідає зазначеному
     
  • Заходи управління алергенами: коли вони потребують оновлення
     
  • Валідація та верифікація Програми-передумови з контролю та запобігання перехресного забруднення алергенами та Плану управління алергенами
     
  • Забезпечення обізнаності та підготовки співробітників підприємства, тимчасових працівників і підрядників щодо управління алергенами – чому це важливо і що врахувати
15.30 – 16.00Відповіді на запитання учасників

*У програмі можливі зміни та доповнення

Придбати