Семінари, тренінги, курси

Курс підвищення кваліфікації «Менеджмент безпечності харчових продуктів. Принципи НАССР. ISO 22000:2018. Внутрішній аудит за ISO 19011:2018»

Під патронатом професійного журналу «Управління якістю», платформи «Онлайн-консультант фахівця з якості» та Інститутом післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

ссс
Опис
Програма
3
Хочете бути в курсі актуальних законодавчих вимог до систем НАССР та кращих виробничих практик їхньої реалізації?
3
Волієте слідкувати за трендами в галузі й ефективно вдосконалювати систему менеджменту харчової безпечності відповідно до вимог ISO 22000:2018?
3
Прагнете перетворити внутрішній аудит з формальності на дієвий інструмент, що заощадить кошти й нерви?
3
Бажаєте підвищити рівень раніше набутих знань і мати актуальний документ для підтвердження кваліфікації на аудитах та перевірках Держпродспоживслужбою?

Було успішно проведено тижневий навчальний курс, де розглянули дієві інструменти, які на 100% допомагають у вашій повсякденній роботі:

3
Менеджмент безпечності харчових продуктів за принципами НАССР: аналіз, контроль, верифікація, документування
3
Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018: акцент на контекст і ризики у нових реаліях
3
Аналіз і вдосконалення харчової безпечності за ISO 22000:2018: запобігання біотероризму й харчовому шахрайству
3Аудит за ISO 19011:2018: що не знайдете ви, виявлять на зовнішньому аудиті
3
Підсумки та оцінювання набутих знань: онлайн-тестування за тематичними блоками курсу

 

1

Курс для вас проведуть найкращі: 

""4 
Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»

⬥ 15+ років досвіду сертифікації харчової продукції та систем менеджменту

 сертифікований аудитор із сертифікації систем менеджменту якості за ISO 9001

⬥ автор тренінгів з розробки, впровадження та підтримання систем менеджменту за ISO 22000 та ISO 9001

 

    День 1-й

Менеджмент безпечності харчових продуктів за принципами НАССР: аналіз, контроль, верифікація, документування

Блок 1.

 НАССР: принципи, програми-передумови й оцінювання ризиків

Наталія Олексієнко, експерт-практик, кандидат технічних наук, доцент Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій

 

  • Законодавче підґрунтя харчової безпечності в Україні
  • Програми-передумови та 7 принципів НАССР: на що звертаємо особливу увагу
  • Блок-схеми процесів та їхня верифікація: як і навіщо
  • Аналіз небезпек й оцінювання ризиків у нових реаліях
  • Визначення критичних контрольних точок в НАССР: найчастіші помилки

Блок 2.

 НАССР: перевірка ефективності системи, документування процедур

 

  • Валідація та верифікація ефективності функціонування системи безпечності
  • Простежуваність: які зміни внесено Законом України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами»і
  • Особливості ведення супровідної НАССР-документації

 

    День 2-й

Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018: акцент на контекст і ризики у нових реаліях

Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»

Блок 1.

Система менеджменту харчової безпечності: визначаємо, контролюємо, документуємо

 

  • Визначення контексту організації та зацікавлених сторін
  • Відповідальність вищого керівництва: що і від кого вимагає ISO 22000:2018
  • Контроль за ризиками: особливі акценти в умовах воєнного стану
  • Визначення та посилення можливостей щодо харчової безпечності
  • Задокументована інформація: аналіз, актуалізація, поширення

Блок 2.

 Система менеджменту харчової безпечності: виконуємо вимоги щодо безпечності довкілля на підприємстві

 

  • Вимоги до будівель та інфраструктури, де виробляють харчову продукцію
  • Робоче середовище та виробниче обладнання: основа харчової безпечності
  • Управління відходами, унеможливлення перехресного забруднення продукту
  • Належна особиста гігієна персоналу: запорука мінімізації перехресного забруднення харчової продукції

 

    День 3-й

Аналіз і вдосконалення харчової безпечності за ISO 22000:2018: запобігання біотероризму й харчовому шахрайству

Світлана Березова, тренер-консультант ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ» у сфері систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів (НАССР, ISO 22000, ISO 9001, FSSC 22000, IFS) для підприємств харчового ланцюга

Блок 1.

 Блок 1. ISO 22000:2018: реагування на надзвичайні ситуації, поводження з алергенами

 

  • Надзвичайні ситуації й інциденти в системах менеджменту харчової безпечності: управління та документування
  • Тестування заходів реагування на надзвичайні ситуації: особливості та періодичність
  • Визначаємо й оцінюємо алергенний статус харчового продукту
  • Ризик забруднення незадекларованими алергенами: можливі помилки у ланцюгу постачання
  • Навчання щодо поводження з алергенами для персоналу, тимчасових працівників і підрядників – чому це важливо

Блок 2.

ТАССР і VACCP: запобігання загрозам і захист продукції 

 

  • «Навмисно додані» алергени: як ними керувати
  • Захист продукції від ідеологічно вмотивованих осіб: система ТАССР для запобігання біотероризму
  • VACCP-система: запобігаємо загрозі економічно мотивованої фальсифікації та шахрайства
  • Планування та вдосконалення системи харчової безпечності

 

    День 4-й

Аудит за ISO 19011:2018: що не знайдете ви, те виявлять під час зовнішнього аудиту

Денис Гончар, провідний аудитор з великим виробничим досвідом, засновник та керівник ТОВ «Еконтроль»

Блок 1.

Внутрішній аудит: планування і розроблення документації

 

  • Принципи, підходи, періодичність і планування внутрішнього аудиту
  • Психологічні аспекти внутрішнього аудиту: користь замість стресу
  • Формування програми аудиту, розроблення контрольних листів
  • Фіксування невідповідностей, оформлення протоколів

Блок 2.

Аудит на підприємстві: виявлення невідповідностей і звітування за результатами перевірки

 
  • Корисний інструментарій для виявлення причин невідповідностей
  • Коригування та коригувальні дії – у чому відмінність
  • Оцінювання результатів і звітність за результатами аудиту

День 5-й

Підсумки та оцінювання набутих знань
Онлайн-тестування за тематичними блоками курсу