Семінари, тренінги, курси

Запис практичного інтенсиву "Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018"

  Запис надається за персональним посиланням


 

 

Опис
Програма

Пропонуємо придбати відеозапис тематичного інтенсиву «Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018».

 Протягом двох насичених днів, зокрема, розглянуто:

3
що таке контекст організації та як визначити всі зацікавлені сторони
3
які вимоги висуває ISO 22000:2018 до вищого керівництва харчового підприємства
3
як здійснювати контроль за ризиками у системах менеджменту харчової безпечності
3
які вимоги висуває стандарт до задокументованої інформації
3
які вимоги до будівель та інфраструктури, де виробляють харчову продукцію
3
як робоче середовище та виробниче обладнання впливає на безпечність харчових продуктів
3
як визначити й оцінити алергенний статус харчового продукту
3
які заходи необхідно впровадити для запобігання харчовому тероризму
3 як запобігти загрозі економічно мотивованої фальсифікації та шахрайства з харчовими продуктами

 

 Для кого?

Перегляд відеозапису рекомендований для керівників вищої і середньої ланки, а також фахівців з харчової безпечності, що забезпечують функціонування систем менеджменту за стандартом ISO 22000:2018

 

Хто спікер?

 
Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»
 
⬥ 15+ років досвіду сертифікації харчової продукції та систем менеджменту
 
⬥ сертифікований аудитор із сертифікації систем менеджменту якості за ISO 9001
 
⬥ автор тренінгів з розробки, впровадження та підтримання систем менеджменту за ISO 22000 та ISO 9001

Програма двохденного практичного інтенсиву
Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018

 

 

День 1-й

Система менеджменту харчової безпечності за ISO 22000:2018: акцент на контекст і ризики у нових реаліях

Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»

Блок 1

Система менеджменту харчової безпечності: визначаємо, контролюємо, документуємо

 

  • Визначення контексту організації та зацікавлених сторін
  • Відповідальність вищого керівництва: що і від кого вимагає ISO 22000:2018
  • Контроль за ризиками: особливі акценти в умовах воєнного стану
  • Визначення та посилення можливостей щодо харчової безпечності
  • Задокументована інформація: аналіз, актуалізація, поширення

Блок 2

Система менеджменту харчової безпечності: виконуємо вимоги щодо безпечності довкілля на підприємстві

 

  • Вимоги до будівель та інфраструктури, де виробляють харчову продукцію
  • Робоче середовище та виробниче обладнання: основа харчової безпечності
  • Управління відходами, унеможливлення перехресного забруднення продукту
  • Належна особиста гігієна персоналу: запорука мінімізації перехресного забруднення харчової продукції

 

День 2-й

Аналіз і вдосконалення харчової безпечності за ISO 22000:2018: запобігання біотероризму й харчовому шахрайству

Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»

Блок 1

ISO 22000:2018: реагування на надзвичайні ситуації, поводження з алергенами

 

  • Надзвичайні ситуації й інциденти в системах менеджменту харчової безпечності: управління та документування
  • Тестування заходів реагування на надзвичайні ситуації: особливості та періодичність
  • Визначаємо й оцінюємо алергенний статус харчового продукту
  • Ризик забруднення незадекларованими алергенами: можливі помилки у ланцюгу постачання
  • Навчання щодо поводження з алергенами для персоналу, тимчасових працівників і підрядників – чому це важливо

Блок 2

ТАССР і VACCP: запобігання загрозам і захист продукції 

 

  • «Навмисно додані» алергени: як ними керувати
  • Захист продукції від ідеологічно вмотивованих осіб: система ТАССР для запобігання біотероризму 
    VACCP-система: запобігаємо загрозі економічно мотивованої фальсифікації та шахрайства
  • Планування та вдосконалення системи харчової безпечності