Журнал «Управління якістю» № 9, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо серпневі зміни

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Дар’я Путря
Новий Закон «Про захист прав споживачів»: докладно про основні новації
•    Основні зміни Закону
•    Основні вимоги щодо належної якості товару
•    Вимоги до товару з цифровим вмістом
•    Вимоги стосовно виявлених недоліків товару
•    Регулювання питання придбання товару з недоліком
•    Щодо порушення умов договору про виконання робіт/надання послуг
•    Регулювання здійснення попередньої оплати за продукцію
•    Вимоги щодо зазначення ціни продукції
•    Вимоги стосовно торгового та інших видів обслуговування
•    Нікчемність умов договорів, що обмежують права споживача


У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Катерина Мудровська
Практичні коментарі щодо деяких законодавчих змін
Вдосконалення чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів і розвитку тваринництва
Внесення змін до технічних регламентів у сфері метрології

 

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Олена Шульга
Документування результатів валідації та верифікації у системах менеджменту: зразки і коментарі
Аналіз результатів валідації та оформлення протоколу
Процес верифікації
Висновки експерта

 

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Артем Дем’янов
Індикатори і сенсори: сучасні можливості інтелектуального пакування
•    Кисневі індикатори, що активуються ультрафіолетовим світлом
•    Індикатори часу/температури (TTI – time-temperature indicator)
•    Індикатори на основі термохромних чорнил
•    Сенсори як різновид інтелектуального пакування
•    Сенсорні датчики (індикатори) газу як свідчення цілісності пакування
•    Біосенсори: огляд сучасних розробок у сфері захисту продукції
•    Електронні носи та язики


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Ростислав Гриник
Визнання сертифікатів ЄС на медичні вироби: перспективи й можливості
Законодавчі засади для процедури визнання
Переваги процедури визнання результатів оцінювання відповідності
Визнання сертифікатів MDR
Новації щодо процедур визнання
Вплив воєнного стану на ситуацію

 

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Денис Гончар
FSSC 22000: комфортний перехід від v. 5.1 до v. 6

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Алла Корнєєва
Електроінструмент: технічне регулювання різних видів продукції
Електроінструмент і його види
Виробник електроінструменту: обов’язки й відповідальність
Технічне регулювання електроінструменту
Технічний регламент безпеки машин: найсуттєвіші вимоги
Яким технічним регламентом керуватись

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Христина Ковальчук
Збагачення борошняних кондитерських виробів незамінними амінокислотами та поліненасиченими жирними кислотами
Молочна сироватка і сухе знежирене молоко
Незамінні амінокислоти: вплив на функціонування людського організму
Поліпшення амінокислотного складу борошняних виробів
Амінокислотний скор: найважливіший показник повноцінності білка
Покращення жирнокислотного складу борошняних виробів
Поліненасичені жирні кислоти: підвищуємо біологічну цінність нової продукції


ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Вікторія Міхєєнко
Дотримуємося вимог техрегламентів з екодизайну енергоспоживчих продуктів: як увести продукцію в обіг/експлуатацію
Підготовка до введення в обіг продукту
Нагляд за екологічно сертифікованою продукцією


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Оксана Мельник
Веганство: аналіз тренду у світі та Україні
Сутність веганства
Харчування веганів
V-Label: особливості ліцензування й отримання дозволу на нанесення знаку
Vegan society: як стати учасником маркування

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Букалова
Бджільництво як стратегічний напрям сільського господарства України в умовах воєнного стану
Порядок реєстрації та розміщення пасік в умовах війни
Перевезення (кочівля) пасіки
Інформування пасічників про оброблення сільськогосподарських культур