Журнал «Управління якістю» № 9, 2023
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо серпневі зміни
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Дар’я Путря
Новий Закон «Про захист прав споживачів»: докладно про основні новації
• Основні зміни Закону
• Основні вимоги щодо належної якості товару
• Вимоги до товару з цифровим вмістом
• Вимоги стосовно виявлених недоліків товару
• Регулювання питання придбання товару з недоліком
• Щодо порушення умов договору про виконання робіт/надання послуг
• Регулювання здійснення попередньої оплати за продукцію
• Вимоги щодо зазначення ціни продукції
• Вимоги стосовно торгового та інших видів обслуговування
• Нікчемність умов договорів, що обмежують права споживача
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Катерина Мудровська
Практичні коментарі щодо деяких законодавчих змін
Вдосконалення чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів і розвитку тваринництва
Внесення змін до технічних регламентів у сфері метрології
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Олена Шульга
Документування результатів валідації та верифікації у системах менеджменту: зразки і коментарі
Аналіз результатів валідації та оформлення протоколу
Процес верифікації
Висновки експерта
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Артем Дем’янов
Індикатори і сенсори: сучасні можливості інтелектуального пакування
• Кисневі індикатори, що активуються ультрафіолетовим світлом
• Індикатори часу/температури (TTI – time-temperature indicator)
• Індикатори на основі термохромних чорнил
• Сенсори як різновид інтелектуального пакування
• Сенсорні датчики (індикатори) газу як свідчення цілісності пакування
• Біосенсори: огляд сучасних розробок у сфері захисту продукції
• Електронні носи та язики
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Ростислав Гриник
Визнання сертифікатів ЄС на медичні вироби: перспективи й можливості
Законодавчі засади для процедури визнання
Переваги процедури визнання результатів оцінювання відповідності
Визнання сертифікатів MDR
Новації щодо процедур визнання
Вплив воєнного стану на ситуацію
МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Денис Гончар
FSSC 22000: комфортний перехід від v. 5.1 до v. 6
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Алла Корнєєва
Електроінструмент: технічне регулювання різних видів продукції
Електроінструмент і його види
Виробник електроінструменту: обов’язки й відповідальність
Технічне регулювання електроінструменту
Технічний регламент безпеки машин: найсуттєвіші вимоги
Яким технічним регламентом керуватись
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Христина Ковальчук
Збагачення борошняних кондитерських виробів незамінними амінокислотами та поліненасиченими жирними кислотами
Молочна сироватка і сухе знежирене молоко
Незамінні амінокислоти: вплив на функціонування людського організму
Поліпшення амінокислотного складу борошняних виробів
Амінокислотний скор: найважливіший показник повноцінності білка
Покращення жирнокислотного складу борошняних виробів
Поліненасичені жирні кислоти: підвищуємо біологічну цінність нової продукції
ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ
Вікторія Міхєєнко
Дотримуємося вимог техрегламентів з екодизайну енергоспоживчих продуктів: як увести продукцію в обіг/експлуатацію
Підготовка до введення в обіг продукту
Нагляд за екологічно сертифікованою продукцією
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Оксана Мельник
Веганство: аналіз тренду у світі та Україні
Сутність веганства
Харчування веганів
V-Label: особливості ліцензування й отримання дозволу на нанесення знаку
Vegan society: як стати учасником маркування
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Наталія Букалова
Бджільництво як стратегічний напрям сільського господарства України в умовах воєнного стану
Порядок реєстрації та розміщення пасік в умовах війни
Перевезення (кочівля) пасіки
Інформування пасічників про оброблення сільськогосподарських культур