Журнал «Управління якістю» № 6, 2021

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
Держпродспоживслужба автоматизує форми ветеринарної звітності
Україна та США поглиблюють співпрацю у торгово-економічній сфері
Аргентина відкрила ринок для українських виробників молока та молочних продуктів

ДАЙДЖЕСТ

Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
Нові стандарти допоможуть отримати максимум з ISО 9001
Настанова для мікро-, малих і середніх підприємств
Підвищити ефективність логістики холодового ланцюга покликаний стандарт ISО 23412

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Ольга РОМАНЕНКО
Маркетингові комунікації: інструменти для ефективного бізнесу
Сьогодні успішний брендинг бізнесу не можливий без особистісного брендингу його власників та топменеджерів

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Відкликання з реалізації карамельних пудингів: невідповідне маркування
Уламки скла, що можуть утворитися у разі розтріскування скляних місткостей під час нагрівання і потрапити у продукт, належать до фізичних небезпечних чинників, тобто вони здатні спричинити тяжкі наслідки – удушення або травми, часом несумісні з життям

ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ

Ольга БЛИЗНА, Олексій БЕРЧАТОВ
Private Label: контроль якості товарів власної торгової марки
На початку 2000-х років для проходження аудиту достатньо було набрати незначну кількість балів, а нині слід відповідати вимогам стандартів на 50–60% і більше

ОБМІН ДОСВІДОМ

Тетяна ЛІСНІЧЕНКО
Ефективність впровадження системи управління якістю у державних закладах
Під час впровадження СУЯ необхідно враховувати суттєву різницю в умовах діяльності державних закладів та організацій комерційної сфери

КОНЦЕПЦІЇ ОЩАДЛИВОСТІ

Дмитро БАРАБАСЬ
Ощадливе виробництво: разова мета чи спосіб життя підприємства. Частина 5
Застосування автономізації унеможливлює виробництво дефектної продукції та перевиробництво, адже запрограмовано автоматичне припинення анормального перебігу виробничого процесу, що дає змогу розібратися з причинами виникнення проблемної ситуації

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана БЕРЕЗОВА
Небезпечні чинники харчових продуктів y системі НАССР. Частина 2
Важливим джерелом даних про хімічну небезпеку є Паспорт безпеки хімічної речовини/матеріалів

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна ЛИТВИНЕНКО
Рекомендації щодо застосування дезінфекційних розчинів для транспортних засобів
Інструкція щодо приготування та використання дезінфекційних розчинів може бути надана виробником/ постачальником засобу або розроблена на підприємстві з урахуванням рекомендацій виробника

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Владислав ВЕРЕМЕЄНКО
Підтвердження відповідності та ефективності: валідація і верифікація
Пояснення на практичному прикладі різниці між валідацією і верифікацією щодо ефективності застосовуваних методик на харчовому підприємстві

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Дмитро ЗАДВОРСЬКИЙ
Дієтичні добавки: особливості легалізації й реалізації на території України
Як легалізувати та реалізовувати дієтичні добавки іноземного виробництва на території України та що треба для того, щоб легально виготовляти та реалізовувати дієтичні добавки в Україні

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана БЕРЕЗОВА
Документування вимог до персоналу техслужби харчового підприємства
Не важливо, як саме задокументувати вимоги, головне – правильно організувати діяльність

ЕКСПОРТ

Євгенія ЛИТВИНОВА
Експорт молока та/або молочних продуктів до Японії: перелік вимог до експортера
Компетентний орган країни-експортера повинен нести відповідальність за видавання ветеринарного сертифіката на сире молоко та/або молочні продукти, що експортуються до Японії

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо

Чи треба мити нову скляну тару (сиропи)?
    
Які пункти Постанови КМУ № 305 уже набрали чинності, а які – з 1 вересня?
    
Як трактувати пункт нормативного документа, що регулює визначення дати «вжити до»?
    
Чи втратив чинність обов’язковий мінімальний перелік досліджень сировини?
    
Чи потрібно на рибних консервах вказувати вагу риби у готовому продукті?
    
Який нормативний документ регламентує показники з мікробіології, встановлені до паку¬вальних матеріалів, що контактують із харчовими продуктами, зокрема, до поліетилену?
    
Як архівувати первинну документацію із сертифікації СУБХП?
    
Як відповідальний за дератизацію проходить навчання з пест-контролю?