Журнал «Управління якістю» № 6, 2021
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
НОВИНИ
Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
Держпродспоживслужба автоматизує форми ветеринарної звітності
Україна та США поглиблюють співпрацю у торгово-економічній сфері
Аргентина відкрила ринок для українських виробників молока та молочних продуктів
ДАЙДЖЕСТ
Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
Нові стандарти допоможуть отримати максимум з ISО 9001
Настанова для мікро-, малих і середніх підприємств
Підвищити ефективність логістики холодового ланцюга покликаний стандарт ISО 23412
СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Ольга РОМАНЕНКО
Маркетингові комунікації: інструменти для ефективного бізнесу
Сьогодні успішний брендинг бізнесу не можливий без особистісного брендингу його власників та топменеджерів
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Денис ГОНЧАР
Відкликання з реалізації карамельних пудингів: невідповідне маркування
Уламки скла, що можуть утворитися у разі розтріскування скляних місткостей під час нагрівання і потрапити у продукт, належать до фізичних небезпечних чинників, тобто вони здатні спричинити тяжкі наслідки – удушення або травми, часом несумісні з життям
ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ
Ольга БЛИЗНА, Олексій БЕРЧАТОВ
Private Label: контроль якості товарів власної торгової марки
На початку 2000-х років для проходження аудиту достатньо було набрати незначну кількість балів, а нині слід відповідати вимогам стандартів на 50–60% і більше
ОБМІН ДОСВІДОМ
Тетяна ЛІСНІЧЕНКО
Ефективність впровадження системи управління якістю у державних закладах
Під час впровадження СУЯ необхідно враховувати суттєву різницю в умовах діяльності державних закладів та організацій комерційної сфери
КОНЦЕПЦІЇ ОЩАДЛИВОСТІ
Дмитро БАРАБАСЬ
Ощадливе виробництво: разова мета чи спосіб життя підприємства. Частина 5
Застосування автономізації унеможливлює виробництво дефектної продукції та перевиробництво, адже запрограмовано автоматичне припинення анормального перебігу виробничого процесу, що дає змогу розібратися з причинами виникнення проблемної ситуації
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Світлана БЕРЕЗОВА
Небезпечні чинники харчових продуктів y системі НАССР. Частина 2
Важливим джерелом даних про хімічну небезпеку є Паспорт безпеки хімічної речовини/матеріалів
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Тетяна ЛИТВИНЕНКО
Рекомендації щодо застосування дезінфекційних розчинів для транспортних засобів
Інструкція щодо приготування та використання дезінфекційних розчинів може бути надана виробником/ постачальником засобу або розроблена на підприємстві з урахуванням рекомендацій виробника
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Владислав ВЕРЕМЕЄНКО
Підтвердження відповідності та ефективності: валідація і верифікація
Пояснення на практичному прикладі різниці між валідацією і верифікацією щодо ефективності застосовуваних методик на харчовому підприємстві
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Дмитро ЗАДВОРСЬКИЙ
Дієтичні добавки: особливості легалізації й реалізації на території України
Як легалізувати та реалізовувати дієтичні добавки іноземного виробництва на території України та що треба для того, щоб легально виготовляти та реалізовувати дієтичні добавки в Україні
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Світлана БЕРЕЗОВА
Документування вимог до персоналу техслужби харчового підприємства
Не важливо, як саме задокументувати вимоги, головне – правильно організувати діяльність
ЕКСПОРТ
Євгенія ЛИТВИНОВА
Експорт молока та/або молочних продуктів до Японії: перелік вимог до експортера
Компетентний орган країни-експортера повинен нести відповідальність за видавання ветеринарного сертифіката на сире молоко та/або молочні продукти, що експортуються до Японії
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Запитуєте – відповідаємо
Чи треба мити нову скляну тару (сиропи)?
Які пункти Постанови КМУ № 305 уже набрали чинності, а які – з 1 вересня?
Як трактувати пункт нормативного документа, що регулює визначення дати «вжити до»?
Чи втратив чинність обов’язковий мінімальний перелік досліджень сировини?
Чи потрібно на рибних консервах вказувати вагу риби у готовому продукті?
Який нормативний документ регламентує показники з мікробіології, встановлені до паку¬вальних матеріалів, що контактують із харчовими продуктами, зокрема, до поліетилену?
Як архівувати первинну документацію із сертифікації СУБХП?
Як відповідальний за дератизацію проходить навчання з пест-контролю?