Журнал «Управління якістю» № 4, 2024
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо березневі зміни
ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ
Марина Кірносова
Конкурентність вітчизняних товарів: суперництво з закордонними виробниками в реаліях сьогодення
Статистичні дослідження сучасних реалій
Пошук шляхів підвищення попиту на українську продукцію
Карта емпатії: застосовуймо прогресивні інструменти
Емоційний відгук на товар: врахуйте сприйняття споживача
Соціальна відповідальність бізнесу як рушійна сила конкурентності
Розуміння критеріїв обрання товару
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Світлана Березова
Захист продукції: ефективні методології визначення ризиків +зразки протоколів
Аналізування загроз: третій етап впровадження програми
Матрична методологія для оцінювання загроз: приклад застосування
Методологія для оцінювання загроз CARVER plus Shock: приклад застосування адаптованої версії
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Дар’я Путря
Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження: стисло про головне
Вимоги Наказу № 813
Наказ № 625: що змінилось
ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Ольга Букрєєва
Система менеджменту інформаційної безпеки: важливість для підприємств
Загальні принципи: що треба знати
Переваги від впровадження системи менеджменту інформаційної безпеки
Розроблення і впровадження системи менеджменту інформаційної безпеки: маршрутна карта
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Шпаргалка: готуємо опитувальний листок для внутрішнього аудиту
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Тетяна Лісніченко
Постійне поліпшення системи управління якістю: визначення пріоритетних процесів для можливості ефективного контролю
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Світлана Фесенко
Акт приймання нового обладнання: дотримуємось вимог FSSC 6.0
ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Любов Червінська
Раціоналізаторство: іноземний досвід і пошук шляхів залучення персоналу до новаторства
Стан розвитку раціоналізаторства в Україні
Проблема з реєстрацією пропозицій щодо раціоналізації
Позитивний іноземний досвід з проєкцією на українські реалії
ЕКСПОРТ
Євгенія Литвинова
Експорт хлібобулочних виробів до ЄС: нюанси щодо не композитних продуктів
Що повинен контролювати експортер
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Олена Шульга
Комплексне управління алергенами: контролювання на всіх етапах
Оцінювання ризиків
Розроблення нового продукту
Планування виробництва
Закупівля сировини
Виробництво готової продукції
Навчання персоналу
Застосування комплексного підходу
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Христина Ковальчук
Критичні контрольні точки: визначення, критичні межі, моніторинг, коригувальні дії
«Дерево прийняття рішень»: практика застосування
Визначення заходів моніторингу для кожної ККТ
Визначення коригувальних дій
Встановлення процедур верифікації та валідації
Управління документацією
Мінімальні вимоги до плану НАССР: які документи повинні бути
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА
Олена Кошелєва
Управління медичними відходами на харчовому підприємстві
З листа до редакції:
Що робити із біологічними відходами, які утворюються в медпункті на харчовому виробництві внаслідок надання медичної допомоги у разі травмування працівника (бинт, вата, пластир)?