Журнал «Управління якістю» № 3, 2024
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Моніторинг законодавства: враховуймо лютневі зміни
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Олена Шульга
Комплексне управління алергенами: опис продуктів-алергенів і законодавче регулювання
Опис харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції
Законодавчі вимоги для виробників харчових продуктів
ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Наталія Москаленко
Психологічний клімат у колективі: виклики в умовах воєнного стану
Що таке психологічний клімат і як його оцінити
Вплив психологічного клімату на діяльність підприємства
Виклики у період воєнного стану: що слід врахувати і як запобігти негативним наслідкам
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Марина Кірносова
Food fraud у пакуванні: наявні небезпеки й запобіжні дії
Шахрайські дії з пакуванням
Перероблена сировина та можливі фальсифікації
Вітчизняні законодавчі вимоги до матеріалів
Шляхи убезпечення пакування: практичні рекомендації
МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Людмила Аксьонова
Сертифікація бізнесу за стандартами міжнародної справедливої торгівлі
Справедлива торгівля: що це та які її принципи
Як працює система справедливої торгівлі?
Сертифікація бізнесу за стандартами Fairtrade
Перспективи, переваги сертифікації бізнесу за стандартами справедливої торгівлі в Україні
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
НАССР-шпаргалка: зовнішній вигляд працівника харчового підприємства на робочому місці
ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Тетяна Лісніченко
Зв’язок між мисленням, заснованим на оцінці ризику, та принципом «Плануй – виконуй – перевіряй – дій»
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Світлана Березова
Захист продукції: алгоритм розроблення програми відповідно до FSSC 22000. Частина 1
ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ
Юрій Полівода
Вуглеводи й карбогідрати: у чому різниця
Вуглеводи: класифікація, будова, функції, поширення у природі
Карбогідрати
Висновки експерта
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Аліна Ткаченко
Впровадження системи НАССР на харчовому підприємстві: особливості спрощеного підходу й аналіз практичних аспектів
НАССР: переваги й можливості
НАССР: камені спотикання
Спрощений підхід: особливості, які треба знати
Другий НАССР-етап: аналізування небезпечних чинників
ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО
Андрій Вінда
Ощадливе виробництво в IT-компанії: рекомендації щодо вдосконалення розробки програмного забезпечення
Принципи розроблення програмного забезпечення
Пропозиції щодо вдосконалення системи управління ощадливим виробництвом
Зміни на рівні процесу: вдосконалення системи
Зміни на рівні команди: що у фокусі
Зміни на рівні організації: що не так із зустрічами
ЕКСПОРТ
Євгенія Литвинова
Експорт меду у КНР та ЄС: законодавчі вимоги і поради для виробників
КНР: особливості реєстрації
ЄС: що потрібно знати