Журнал «Управління якістю» № 3, 2024

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Моніторинг законодавства: враховуймо лютневі зміни

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Олена Шульга
Комплексне управління алергенами: опис продуктів-алергенів і законодавче регулювання
Опис харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції
Законодавчі вимоги для виробників харчових продуктів


ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Наталія Москаленко
Психологічний клімат у колективі: виклики в умовах воєнного стану
Що таке психологічний клімат і як його оцінити
Вплив психологічного клімату на діяльність підприємства
Виклики у період воєнного стану: що слід врахувати і як запобігти негативним наслідкам


УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ

Марина Кірносова
Food fraud у пакуванні: наявні небезпеки й запобіжні дії
Шахрайські дії з пакуванням
Перероблена сировина та можливі фальсифікації
Вітчизняні законодавчі вимоги до матеріалів
Шляхи убезпечення пакування: практичні рекомендації


МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Сертифікація бізнесу за стандартами міжнародної справедливої торгівлі
Справедлива торгівля: що це та які її принципи
Як працює система справедливої торгівлі?
Сертифікація бізнесу за стандартами Fairtrade
Перспективи, переваги сертифікації бізнесу за стандартами справедливої торгівлі в Україні

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

НАССР-шпаргалка: зовнішній вигляд працівника харчового підприємства на робочому місці

ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Тетяна Лісніченко
Зв’язок між мисленням, заснованим на оцінці ризику, та принципом «Плануй – виконуй – перевіряй – дій»

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Світлана Березова
Захист продукції: алгоритм розроблення програми відповідно до FSSC 22000. Частина 1

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Юрій Полівода
Вуглеводи й карбогідрати: у чому різниця
Вуглеводи: класифікація, будова, функції, поширення у природі
Карбогідрати
Висновки експерта

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Аліна Ткаченко
Впровадження системи НАССР на харчовому підприємстві: особливості спрощеного підходу й аналіз практичних аспектів
НАССР: переваги й можливості
НАССР: камені спотикання
Спрощений підхід: особливості, які треба знати
Другий НАССР-етап: аналізування небезпечних чинників

ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

Андрій Вінда
Ощадливе виробництво в IT-компанії: рекомендації щодо вдосконалення розробки програмного забезпечення
Принципи розроблення програмного забезпечення
Пропозиції щодо вдосконалення системи управління ощадливим виробництвом
Зміни на рівні процесу: вдосконалення системи
Зміни на рівні команди: що у фокусі
Зміни на рівні організації: що не так із зустрічами

ЕКСПОРТ

Євгенія Литвинова
Експорт меду у КНР та ЄС: законодавчі вимоги і поради для виробників
КНР: особливості реєстрації
ЄС: що потрібно знати