Журнал «Управління якістю» № 2, 2024

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо січневі зміни

ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Марина Кірносова
Підвищуємо рентабельність компанії за допомогою системи збалансованих показників
Передісторія інструменту
Збирання інформації та аналіз
Для чого впроваджувати BSC?
Упровадження BSC: етапи, коментарі, приклади

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Олена Шульга
Системи ТАССР і VACCP: захищаємо продукцію й убезпечуємо систему
Три кити харчової безпечності
Чим керуватися під час розроблення

УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ

Світлана Березова
Знак швидкопсувного продукту: чи треба наносити на транспортне пакування

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Сертифікація лісових господарств та підприємств лісової промисловості за міжнародною схемою FSC
Тропічний альянс та Лісова опікунська рада
Особливості сертифікації за схемою FSC
Приклад сертифікації лісогосподарського підприємства
Перспективи розвитку сертифікації лісогосподарства та підприємств лісової промисловості в Україні

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Христина Ковальчук
Впровадження системи НАССР на харчовому підприємстві: практичні рекомендації до програм-передумов
Розміщення виробничої потужності
Заходи запобігання перехресному забрудненню
Кольорове маркування
Обмеження щодо використання виробничих інвентарю і тари
Технічне обслуговування обладнання
Облаштування території підприємства
Використання належної системи вентиляції й кондиціонування
Безпечність води
Маркування матеріалів та предметів
Забезпечення чистоти поверхонь
Поводження з відходами
Зберігання та використання небезпечних речовин
Контролювання постачальників
Впровадження вхідного контролю сировини й продукції
Контролювання технологічних процесів
Маркування харчових продуктів

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Ольга Букрєєва
Управління ризиками: проблеми інтегрування у системи менеджменту
Проблеми, пов’язані з інтегруванням управління ризиками

ЕКСПОРТ

Тетяна Литвиненко
Органічна продукція на експорт: чи потрібно сертифікуватись за українським законодавством

ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

Андрій Вінда
Ощадливе виробництво в IT-компанії: ідентифікація й аналіз втрат
Втрати під час розроблення програмного забезпечення
Організаційні втрати
Втрати на рівні процесу
Командні втрати
Технічні втрати
Персональна продуктивність

УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ

Валентина Могутова
Сиркові вироби: чи зазначають молоко як алерген

УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ

Світлана Фесенко
Діоксид сірки: коли зазначати на маркуванні

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитували – відповідаємо