Журнал «Управління якістю» № 8, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо липневі зміни

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Віталій Цопа
Ризик-менеджмент: вплив небезпечних чинників, зумовлених воєнним станом + приклади форм
Застосовуємо метод керування «Краватка-метелик»
Аналіз впливу чинників воєнного стану
Практичний приклад керування воєнними чинниками

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Олена Шульга
Валідація та верифікація процесів у системах менеджменту: відмінності + практика поетапного проведення
Валідація й верифікація: у чому відмінність
Валідація: види процесу, практичний приклад проведення


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Ян Він
Контрольна карта Шухарта: візуальний інструмент для моніторингу та діагностики процесів
Алгоритм побудови карти Шухарта: рекомендації експерта
Практика побудови діаграм та здійснення статистичного аналізу


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана Березова
Інформація про виробника: чи можна зазначати на етикетках підприємство, яке не має виробничих потужностей
Стосовно бажання власника торгової марки, щоб його зазначили як виробника
Щодо оренди виробничих потужностей в іншого підприємства
Стосовно реєстрації потужностей на себе


МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Ключові показники ефективності: система оцінювання для керування процесами за стандартами ISO серії 22400
Попередні умови для розроблення ключових показників ефективності
Категорії ключових показників ефективності за призначенням
Характеристики ключових показників ефективності
Визначення ключових показників ефективності процесів: практичний приклад
Практика розрахунку ключових показників ефективності процесів

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА КОРМІВ

Артем Дем’янов
Інтелектуальне пакування: принцип дії, види, інноваційні можливості
Види інтелектуального пакування
Індикатори як різновид інтелектуального пакування


ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Ольга Букрєєва
Відкликання нехарчової продукції з ринку: ідентифікація ризиків і оцінювання необхідності відкликання
Фінансування відкликання
Оцінювання необхідності відкликання продукції


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Анатолій Куц
Маркування вина: чи можна вказати SO2 замість слова «сульфіти»


ЕКСПОРТ

Євгенія Литвинова
Експорт швидкопсувної продукції: як надавати інформацію про термін придатності


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Світлана Фесенко
Лауринова глазур: переваги, недоліки, можливості застосування

ОБМІН ДОСВІДОМ

Дмитро Назарко
Комбуча: крафтове виробництво
Механізм ферментації чайного гриба
Процес приготування комбучі
Рецептура і спосіб приготування комбучі