Журнал «Управління якістю» № 7, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо червневі зміни
Пропонуємо ознайомитись з останніми змінами у законодавстві та врахувати їх у роботі та документації


СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Марина Кірносова
Система OKR: управлінський інструмент для амбітних та складних цілей
OKR органічно вбудовується в стратегічне управління та є чудовою системою об’єднання співробітників, їхньої мотивації та розвитку організації


БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА КОРМІВ

Аліна Ткаченко
Food Defense: захист продукції від фальсифікації та навмисного забруднення
Продовольчий захист – зброя, яка сприяє зниженню потенційних ризиків навмисного забруднення та шахрайства з харчовими продуктами


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Ян Він
Діаграма Ісікави, або «Риб’яча кістка»: визначаємо і структуруємо причини виникнення невідповідностей
Діаграма Ісікави – дієвий інструмент, який можна використовувати для визначення основних причин виникнення проблем на підприємстві


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Світлана Березова
Виробництво швидкозаморожених ягід: що робити із залишками проб і нормативне регулювання безпечності


МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Серія ISO 22300 для управління надзвичайними ситуаціями: практичне значення для вітчизняних організацій + приклад застосування
Підхід до створення ефективної системи управління в умовах надзвичайної ситуації, закріплений у принципах управління інцидентами, може бути застосовним до будь-якої організації


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Букалова
Забезпечення якості індичих, гусячих і цесарчиних яєць: вимоги щодо приймання, пакування, маркування та зберігання
Одержувач має право проводити перевірку якості кожної партії яєць на відповідність вимогам чинного стандарту, використовуючи загальноприйняті методи контролювання


ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Ольга Букрєєва
Відкликання нехарчової продукції з ринку: підготовчі заходи й рекомендації для постачальників
Пропоновані рекомендації призначені, щоб надати допомогу постачальникам у розробленні, впровадженні та вдосконаленні програми відкликання продукції для зниження ризику, створюваного небезпечною продукцією на ринку


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Христина Ковальчук
Підвищення біологічної цінності борошняно-кондитерських виробів: вплив нетрадиційної сировини на вміст мінеральних елементів і вітамінів
Завдяки внесенню нетрадиційної рослинної сировини можна досягти зростання кількості мікро- та макроелементів, вітамінів, а також зменшити вміст жирів і вуглеводів у борошняно-кондитерських виробах


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Світлана Фесенко
Особливості маркування дієтичних добавок: коли вказується відсоток спирту


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Чернова
Мікробіологічний контроль за якістю фасованої води: причини псування та вплив тари на якість води
Оброблення води повинно проводитись у контрольованих умовах, щоб уникнути будь-якого забруднення, включаючи утворення токсичних побічних продуктів та наявність залишків хімікатів для оброблення води у кількостях, які зумовлюють небезпеку для здоров’я споживачів


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитували – відповідаємо