Журнал «Управління якістю» № 6, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо травневі зміни
Пропонуємо ознайомитись з останніми змінами у законодавстві та врахувати їх у роботі та документації

 

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
ISO 22320:2018: рекомендації щодо управління надзвичайними ситуаціями
Управління надзвичайними ситуаціями спрямоване на мінімізацію ризиків для людей, оптимізацію координації та співпраці під час реагування на інциденти будь-якого типу та масштабу

 

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Стандарт IFS Food, версія 8: огляд змін та новацій
Сьогодні стандарт IFS Food відповідає критеріям GFSI та визнаний найбільшими торговими мережами, які охоплюють понад 60% усієї світової торгівлі

 

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Ян Він
Діаграма кореляції, або діаграма розсіювання: виявляємо залежності між показниками якості та основними чинниками виробництва
Діаграма кореляції – аналітичний інструмент, що дає змогу виявити залежності між двома і більше видами даних, а також з’ясувати взаємозв’язок між якісним параметром та чинником, що на нього впливає

 

ЕКСПОРТ

Христина Ковальчук
Зміна рецептурного складу кексів: вплив антиоксидантів для можливості експорту продукції
Використання у виробництві кексів нетрадиційних натуральних добавок, які збагачували б вироби біологічно активними сполуками, сповільнювали процеси окислення, подовжуючи тим самим терміни зберігання, набуває особливої актуальності

 

ГАЛУЗЕВА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Аліна Ткаченко
Пакування і маркування косметичної продукції: вимоги ISO 22716 GMP та вітчизняні норми
В основі європейських вимог до безпечності косметичної продукції лежить стандарт ISO 22716, де надано вказівки й рекомендації, як створити належну виробничу практику та забезпечити якість косметичних засобів

 

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
FSSC 22000: визначення зон ризику, методів моніторингу довкілля та тенденцій
Схема FSSC 22000 передбачає аналізування результатів моніторингу для визначення тенденцій – це важливий елемент системи забезпечення безпечності харчових продуктів

 

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Ірина Швець
Екологічний менеджмент на підприємстві: готуємось до впровадження системи
З чого необхідно починати впровадження екологічного менеджменту на підприємстві? Які основі принципи та вимоги його впровадження?

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Букалова, Надія Богатко, Василь Лясота, Тетяна Приліпко
Гігієнічні вимоги до інкубаційних перепелиних та качиних яєць
Якість інкубаційних перепелиних та качиних яєць оцінюють за фізичними, хімічними, морфологічними та зоотехнічними показниками

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Любов Войцехівська, Сергій Вербицький
Сирокопчені та сиров’ялені ковбаси: виробляємо ефективно, якісно, безпечно
Споживачі, як і торгові мережі, обґрунтовано віддають перевагу ковбасам, виготовленим за ДСТУ, оскільки це є однією з ознак належної якості та харчової безпечності

 

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана Фесенко
Маркування дієтичних добавок: особливості надання інформації та окремі вимоги
Які особливості маркування дієтичних добавок?

 

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Віра Юрчак
Макаронні вироби дієтичного призначення: розроблення рецептур та визначення оптимальних параметрів виробництва
Розроблення безглютенових продуктів на основі цілозернового борошна сприятиме підвищенню харчової цінності виробів