Журнал «Управління якістю» № 5, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо квітневі зміни
Пропонуємо ознайомитись з останніми змінами у законодавстві та врахувати їх у роботі та документації

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Наталія Самойленко
Перевірки Держпродспоживслужбою: що дозволено станом на травень 2023 року
Наразі інспектори Держпродспоживслужби мають право прийти з позаплановою перевіркою до суб’єктів господарювання, проте виключно на підставі рішень міністерств у відповідних сферах

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Марина Кірносова
Інновації у сфері пакування товарів широкого вжитку: UI та UX-дизайн з урахуванням сучасних тенденцій
Фахівці з UI/UX-дизайну пакування розуміються на напрямах розвитку галузі, вдало використовують новітні матеріали й технології та вчасно вловлюють зміни уподобань споживачів

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Самойленко
Надання будівельної продукції на ринку: нормативні вимоги та порядок введення в обіг 
Виробник повинен надавати органу державного ринкового нагляду за обґрунтованим запитом повну інформацію та документацію, необхідну для засвідчення відповідності будівельної продукції декларації показників та іншим вимогам

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Наталія Букалова
Нові вимоги до курячих яєць: до чого готуватись оператору ринку 
На курячому яйці та транспортній тарі з’явиться чимало нових позначень після набрання чинності законодавчими новаціями

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія Букалова, Надія Богатко, Василь Лясота, Тетяна Приліпко
Використання яєць свійської птиці: види фальсифікації, заготівля, ветеринарно-санітарна експертиза
На агропродовольчому ринку дозволяється реалізація курячих, індичих, перепелиних і цесаркових яєць, отриманих від птиці, благополучної щодо інфекційних захворювань, що підтверджено ветеринарним документом та визнано ветеринарно-санітарною експертизою придатними для харчових потреб

ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ

Людмила Аксьонова
Чим ISO 37000 корисний вітчизняному бізнесу: переваги та міжнародний досвід
Соціальна відповідальність бізнесу є об’єктивною потребою не лише суспільства, а й самої організації, яка прагне знайти своє місце в конкурентному середовищі, свого споживача, зацікавити до співпраці національних і закордонних партнерів та висококваліфікованих фахівців

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Альона Васюта
Утилізація невідповідної харчової продукції: чи можна скласти акт у довільній формі
Чи правильно, що начальник виробництва та інженер з охорони праці складають акт утилізації невідповідної продукції у довільній формі? Як це визначено у законодавстві?

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Любов Войцехівська, Олена Франко, Тетяна Шелкова, Сергій Вербицький
Консерви м’ясні: вимоги щодо контролю за небезпечними чинниками під час виробництва
Формулювання, що «показник визначають відповідно до вимог чинних нормативних документів», на практиці означає відсутність нормативно визначеного методу контролювання зазначеного показника, отже, у кожному випадку питання застосовності певного методу слід узгоджувати з органами контролю

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Світлана Фесенко
BRC Food, версія 9: новації та доповнення до відомого стандарту
Які зміни внесено у стандарт BRC Food, що набирають чинності з 1 лютого 2023 року, та чи можлива сертифікація за новою версією (v. 9)?

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Ольга Малецька
Одиниці вимірювання на цінниках: українські vs латинські позначення
Чи потрібно дублювати одиниці вимірювання (наприклад, г/g) на цінниках у торговельній мережі?

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана Фесенко
Дієтичні добавки: що обов’язково зазначати на маркуванні
Яка інформація є обов’язковою для маркування дієтичних добавок (пробіотиків)?