Журнал «Управління якістю» № 4, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо березневі зміни

ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ
Людмила Аксьонова
ISO 37000:2021: розроблення та реалізація стратегії організації
Будь-які рекомендації, у тому числі й стандартів, необхідно адаптувати до конкретної організації, адже кожна система стратегічного управління має характерні особливості, які залежать від галузі, типу виробництва і розміру

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Світлана Березова
Моніторинг довкілля на харчових підприємствах за FSSC 22000 ≠ екомоніторинг?
Моніторинг того, що перебуває довкола сировини, пакувальних матеріалів, напівфабрикатів та готової продукції, має першорядне значення для забезпечення безпечності харчових продуктів і захисту репутації та бізнесу

ЕКСПОРТ
Євгенія Литвинова
Бенчмаркінг польського ринку: перспективи для вітчизняних експортерів
У 2022 році Польща стала другим за величиною ринком у Східній Європі, виміряним споживчими витратами в доларах США

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Наталія Олексієнко, Борис Фочук
Використання води для виробничих потреб: нормативні вимоги
Чи має право Держпродспоживслужба вимагати від підприємства оформлення санітарного паспорта на свердловину, якщо ця вода використовується лише для виробничих потреб?

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Наталія Букалова
Курячі й перепелині яйця для вітчизняного та закордонних ринків: вимоги щодо маркування, пакування, зберігання
Спожиткове та транспортне пакування повинні забезпечувати цілісність і неушкодженість шкаралупи, товарний вигляд, якість яєць та їхню безпечність під час транспортування і зберігання

ЕКОЛОГІЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ
Світлана Берзіна
Зелений маркетинг: нові тренди та доброчесне маркування
Після перемоги Україна має шанс відбудувати громадські та житлові будівлі за новими принципами, і ця відбудова повинна відповідати принципам зеленого будівництва

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Світлана Березова
Сухе очищення приміщень та обладнання на харчовому виробництві
Оброблення поверхні гарячим повітрям або сухою парою є безпечним, дешевим і легким у застосуванні методом, а також ефективним для дезінфекції важкодоступних поверхонь

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Ян Він
Діаграма Ганта: інструмент для планування і моніторингу діяльності
Діаграма Ганта використовується вже понад 100 років та досі лишається базовим стандартом для планування проєктів


ОБМІН ДОСВІДОМ
Джеми VS сухі борщі та супи: переформатування заради підтримки захисників вітчизни
Про створення підприємства, роботу в умовах війни, прогресивні технології та сміливі плани на майбутнє розповідає директор КП «ФрутБанк» Павло Дигдало

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Світлана Фесенко
Внутрішній аудит: хто може проводити перевірки
Чи можуть проводити внутрішні аудити не лише члени групи НАССР, а й інші аудитори, які пройшли внутрішнє навчання?

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Віра Юрчак
Технології виробництва макаронних виробів: вдосконалення асортименту шляхом розроблення нових рецептур
Впровадження у виробництво асортименту макаронних виробів підвищеної харчової цінності не тільки забезпечить населення необхідними продуктами, а й сприятиме підвищенню ефективності виробництва макаронних виробів