Журнал «Управління якістю» № 3, 2023

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо лютневі зміни

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Світлана Берзіна
Безпечне виробництво: новації Закону України «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією»
Аналітичний розгляд Закону України «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією»

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Наталія Букалова
Якість та безпечність курячих і перепелиних яєць: класифікація, нормативні вимоги, показники безпечності
Відповідність параметрам і визначеним показникам безпечності означає виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Христина Ковальчук
Перспективи експорту борошняних кондитерських виробів: дослідження натуральних добавок для покращення характеристик
Натуральні добавки завдяки цінному хімічному складу можна застосовувати у нових виробах для збагачення їх біологічно цінними сполуками

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Анастасія Смусь
Державний ринковий нагляд: яку продукцію перевірятиме Держпродспоживслужба
На що звернути увагу виробникам у Постанові КМУ «Про внесення змін до переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» від 27.09.2022 № 1072

ЕКОЛОГІЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ
Світлана Берзіна
Зелений маркетинг: внесок міжнародних організацій у розвиток напряму
Надання споживачам правдивої інформації має важливе значення для отримання їхньої довіри, тому будь-які твердження на маркуванні повинні базуватись на обґрунтованих доказах

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Тетяна Малюк
Мінеральні добрива в Україні: перспективи галузі у 2023 році
Вітчизняне виробництво азотних добрив може забезпечити ними аграріїв країни, проте у ситуації з фосфорними, калійними, складними добривами Україна лишається майже повністю імпортозалежною

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Тетяна Жолуденко, Віталій Цопа
Управління контакт-центром: враховуємо ризики та ефективний досвід
Виконання проєктів відповідно до умов стандартів, що визначені всередині компанії, не означає задоволеності клієнтів, адже зовнішнє управління якістю потребує постійного вдосконалення, бо послуги оцінюються дуже суб’єктивно

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО
Світлана Берзіна
Декларування органічної продукції: застосовується оновлений порядок
20 грудня 2022 року набрав чинності Порядок, періодичність декларування та подання зведених матеріалів щодо обсягів органічної продукції, що вводиться в обіг. У чому полягає особливість такого декларування?

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Ян Він
Діаграма Парето: інструмент для швидкої візуалізації проблем
Це діаграма, на якій інформація аналізованих даних відображається гістограмою згори вниз відповідно до її пріоритету

ОБМІН ДОСВІДОМ
Дмитро Назарко
Ферментація: досвід крафтового виробництва
Ферментовані продукти є потужним джерелом корисних бактерій, пробіотиків, які відновлюють мікрофлору кишківника

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Наталія Олексієнко
Показник активності води як інструмент контролю за якістю та безпечністю кондитерських виробів
Показник активності води в технологічних цілях може бути використаний як для контролю за технологічним процесом, так і для прогнозування строків придатності продукції з урахуванням можливих процесів, що відбуватимуться у продукті залежно від активності води в ньому

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Святослав Бартош
На що звернути увагу виробникам, застосовуючи Наказ МОЗ України від 24.09.2022 № 1735

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Світлана Березова
Чи набрав чинності Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02.11.2017 № 592