Журнал «Управління якістю» № 1, 2023
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
У нормативно-правовому полі
Моніторинг законодавства: враховуймо грудневі зміни
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Олена Бєлофастова
Ризикові ситуації і ризики у період війни у межах вимог ISO 9001:2015
Важливо продумати і якомога точніше визначити всі можливі ризики для свого підприємства, спрогнозувати їхній вплив на виробництво і вирішити, як діяти в тій чи іншій ситуації
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Аліна Ткаченко
Матеріали та предмети, що контактують із харчоіими продуктами: роз'яснення щодо нового закону
Одна із головних змін – це впровадження та систематизація державної реєстрації речовин та процесів
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Альона Васюта
Інформація про харчовий продукт: як саме узаконено вимушені зміни рецептури в умовах воєнного стану
Постанова, якою зараз керуються, не регулює експортної продукції й застосовна лише на період дії воєнного стану
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Святослав Бартош
Ризикові ситуації і ризики у період війни у межах вимог ISO 9001:2015
Відкликання неякісної чи небезпечної продукції: чи є порядок знищення і кого інформувати
Чи затверджено порядок знищення невідповідної продукції на законодавчому рівні? Чиїм коштом здійснюється знищення продукції у разі її вилучення/відкликання? Якщо Кого і в якій послідовності інформувати?
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Віталій Цопа, Тетяна Жолуденко
Стандартизація маркетингової діяльності: як управяти кол-центрами, керуючись вимогами ISO 18295-1:2017
Контакт-центр має бути доступним, надійним та відповідати потребам споживачів, для яких він працює
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Світлана Березова
Перевірка дієвості відкликання/вилучення продукції: періодичність тестування
Яка періодичність проведення імітованого відкликання і який нормативний документ це регламентує?
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Христина Ковальчук
Пакування борошняних кондитерських виробів: класичні та інноваційні рішення
Запорука успіху реалізації кондитерських виробів – сучасне та індивідуальне пакування, яке має вражати своєю фантазією і сприяти швидкій реалізації товару
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Ян Він
Інструменти поліпшення системи управління якістю: які краще застосувати, коли і для чого
Розпочинаємо серію публікацій, де з практичної точки зору розглядатимемо питання поліпшення системи управління якістю, а також сучасні методи й інструменти для оптимізації цього процесу
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Аліна Ткаченко
Впровадження системи НАССР на підприємствах із виготовлення пакувальних матеріалів для харчових продуктів
Документування всіх процедур є обов’язком виробника, при цьому перелік політик визначено у стандарті, а оперативні записи визначає виробник залежно від особливостей виробництва
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Віра Юрчак
Стан та перспективи розвитку макаронної галузі: управління найважливішими технологічними процесами
Замішування тіста і сушіння виробів є найвідповідальнішими стадіями виробництва, що вирішальним чином впливають на якість макаронних виробів
БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА КОРМІВ
Світлана Фесенко
Підтримання виробничого середовища у належному стані: застосовуємо вітчизняні й міжнародні норми
Які показники середовища зазвичай перевіряють на харчових підприємствах і які є вимоги міжнародних стандартів та вітчизняних нормативних актів щодо цього?