Журнал «Управління якістю» № 8, 2022

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Вікторія Васильєва, Віталій Цопа
Зовнішні та внутрішні чинники середовища компанії у мирний і воєнний час: приклади PEST- та SWOT-аналізу
Аналіз ризиків у довоєнний та воєнний час суттєво відрізняються: вплив на бізнес ризиків у воєнний час набагато більший та потребує більш ретельного вивчення й рішучого реагування

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Святослав Бартош
Впровадження мовного законодавства: контроль за виконанням і санкції за порушення
Які норми закону про мову набрали чинності з 16 липня 2022 року і що вони означають для бізнесу?
Хто контролюватиме виконання та які штрафи можливі за порушення?

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
Термін придатності пакувальних матеріалів для заморожених продуктів: чи можна його подовжити
Заморожені продукти й пакувальні матеріали для них мають різний термін придатності. Чи можна якимось чином подовжити термін придатності пакувальних матеріалів? Чи може виробник харчової продукції підтвердити подовжений термін пакування шляхом проведення лабораторних досліджень?

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Ян Він
Формування цілей підприємства в контексті постійного поліпшування діяльності підприємства
Як формувати цілі підприємства на виконання вимог ISO 9001? Що є справжніми вимірними цілями, для чого вони служать, коли та за яким принципом/градацією їх краще формувати?

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
Готуємо інформацію про заморожені ягоди: що вказувати у специфікації про спосіб споживання
Підприємство є виробником і продавцем заморожених ягід, які експортуються за кордон. На який документ слід посилатися та де знайти необхідну інформацію стосовно розморожування, яку слід вказати у специфікації, якщо в ДСТУ 4837:2007 зазначено умови для невеликих партій, а йдеться про гуртову кількість продукції?

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Людмила Аксьонова
Методика проведення аудиту систем менеджменту: алгоритм перевірки, фіксування результатів + пакет супровідної документації
Методика внутрішнього аудиту описує сукупність робіт, послідовне виконання яких спрямоване на отримання результатів із гарантованою об’єктивністю/правдивістю

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна Литвиненко
Управління невідповідностями в системі НАССР: реєстрація та коригування/коригувальні дії
Невідповідності краще не виправляти, а не допускати їхньої появи, тому сьогодні вимогою системи НАССР є застосування ризикоорієнтовного підходу під час побудови системи безпечності харчової продукції

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Альона Васюта
Задоволеність замовників у воєнний час: застосовуємо ДСТУ ISO 10002:2019
Стандарт буде незамінним помічником у бізнесі: вся інформація подається таким чином, щоб побудувати ефективний процес розгляду скарг, незалежно від розмірів компанії, процесів, якими управляють, та впровадження воєнного стану

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Галина Роголь
Прийняття управлінських рішень: огляд методик і приклад застосування
Визначити слабкі сторони проєктів та планів можна, порівнявши те, що вийде в результаті, з планами або проаналізувавши плановані події по черзі. А щоб виявити конкретні проблеми, потрібно докладно описати потенційні проблеми та оцінити їх локально

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Алгоритм розроблення чек-листа: інфографіка
Чек-лист (контрольний лист) – простий і зручний спосіб вести облік і проєкти, стежити за якістю виконаного завдання і нічого не забувати