Журнал «Управління якістю» № 7, 2022
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Галина Роголь
Прийняття управлінських рішень: ефективні методи й алгоритм процесу
Персонал є головною рушійною силою будь-якої компанії, тому залучати працівників до прийняття рішень може бути дуже корисним
ОБМІН ДОСВІДОМ
Денис Гончар
Тест внутрішнього та зовнішнього зв’язку на підприємстві: кейс з аудиту
Якщо система не працює, у разі звернення споживач може не отримати коректної відповіді, а підприємство – інформації про можливий інцидент, відповідно, не зможе вжити необхідних заходів
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Світлана Березова
Вплив зовнішнього та внутрішнього середовища: розробляємо процесну модель підприємства за ISO 22000:2018
Ідентифікація ризиків та можливостей, пов’язаних із чинниками зовнішнього та внутрішнього середовища, є важливим етапом під час впровадження процесного підходу для управління підприємством
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Ольга Букрєєва
Соціально відповідальна поведінка підприємства: формуємо репутацію етичної організації. Частина 1
Фундаментальним принципом соціальної відповідальності є дотримання верховенства закону та відповідності юридичним нормам, проте вона також охоплює дії, що виходять за ці межі, й передбачає інтеграцію етичної поведінки у повсякденну діяльність організації
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Тетяна Литвиненко
Десять кроків організації харчування дітей у літніх оздоровчих установах. Частина 2
Для належної організації процесу харчування оздоровчий заклад має розробити, впровадити, підтримувати та проводити моніторинг програм-передумов
СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Віталій Цопа, Вікторія Васильєва
Аналіз зовнішніх і внутрішніх чинників середовища організації за ISO 9001:2015
Оцінювання ризиків небезпек і можливостей та розроблення алгоритму дій щодо цих ризиків здійснюється на основі методів визначення й аналізу небезпек і можливостей внутрішньої та зовнішньої середовищ організації
СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ
Людмила Аксьонова
Розроблення і впровадження інтегрованої системи управління у харчовій промисловості. Частина 2
Якісне розроблення документації ІСУ означає, що необхідні вимоги, встановлені у міжнародних, галузевих стандартах, у тому числі законодавчі та інші нормативні вимоги, точно і в повному обсязі відбито у документації та відповідають діяльності підприємства
ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ
Юлія Георгієва
Обрізки поролону: чи можна реалізовувати як вторинну сировину
Чи має право підприємство реалізовувати як вторинну сировину з метою подальшого використання обрізки поролону, що утворюються у процесі виробництва? Як вести облік, якщо відходи виробництва будуть реалізовуватись, а не утилізовуватись?
ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ
Олена Кошелєва
Утилізація харчових відходів: переваги різних методів
Операції з утилізації конфіскованої продукції відбуваються у присутності митного контролера з обов’язковими доказами її знищення