Журнал «Управління якістю» № 5, 2022

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Ольга Букрєєва
Сталий розвиток у спільнотах: співпраця зацікавлених сторін і повоєнне відродження
Сприяння сталому розвитку спільнот для підприємства є не тільки внеском у підтримання репутації, а й дієвим інструментом для чіткого визначення завдань, мінімізації ризиків, стимулювання зростання та залучення капіталу

АКТУАЛЬНО

Світлана Березова
Зовнішній наглядовий аудит у воєнний час: бути чи не бути
Слід зазначити, що це питання поки не стосуватиметься підприємств, що перебувають у зоні окупації або були значно пошкоджені/зруйновані під час воєнних дій

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Оновлено стандарти ISO щодо тестування та маркування автомобільних коліс
Одним зі способів оцінювання надійності та безпеки автоколіс є забезпечення відповідності технічним характеристикам, що вказуються у релевантних стандартах. Експерти Міжнародної організації зі стандартизації нещодавно оновили одразу три такі документи

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
«Цибулина безпеки» – багаторівневий захист харчових продуктів від навмисного забруднення. Частина 2
Багаторівневий підхід «Цибулина безпеки» – це стратегії, засновані на заходах для виявлення й стримування нападів, а також пом’якшення загроз і наслідків інцидентів

ДАЙДЖЕСТ

Очищення води, поліпропіленові та бетонні трубопроводи: новації у міжнародних стандартах
• Системи очищення води за допомогою УФ-випромінювання: новий стандарт NSF 55-2021
• Оцінювання окисної стійкості поліпропіленового трубопроводу: новий стандарт ASTM F3497
• Стандарт ASTM С1885 спростить використання бетонних труб у безтраншейному будівництві підземних комунікацій

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна Литвиненко
Евакуація харчового підприємства: зміни в системі НАССР
У кожного підприємства, що здійснює релокацію, будуть і труднощі, й особливості, але група НАССР, застосовуючи знання, досвід та наполегливість, подолає усі перепони

ДАЙДЖЕСТ

Виробникам поліуретанових підлогових покриттів та кахлів: актуальні новації у міжнародних стандартах
• Закріплено вимоги до складу та характеристик поліуретанових підлогових покриттів: стандарти ASTM F3403 та ASTM F3404
• Розроблено нову процедуру оцінювання антимікробних властивостей кахлів: стандарти ISO 17721-1 та ISO 17721-2

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Тетяна Литвиненко
Обов’язкова інформація на маркуванні харчових продуктів: закон та «воєнні постанови»
У якому законодавчому акті визначено перелік обов’язкової інформації, що слід виносити на маркування харчової продукції? Чи спрощено вимоги щодо маркування на період діє воєнного стану?

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Відповідаємо на скарги споживачів: правові та виробничі поради
Як правильно надавати відповіді на скарги споживачів харчових продуктів?

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Надія Миценко
Контроль за безпечністю харчових продуктів: сучасні методи аналізу
У процесі дослідження харчових продуктів важливу роль відіграють інструментальні методи: їх широко застосовують під час проведення експертиз, адже вони дають можливість із великою точністю визначати у продуктах вміст токсичних речовин

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Яка процедура і періодичність здавання зразків продукції у лабораторію у воєнний час?

Чи проходитиме у воєнний час наглядовий аудит на підтвердження сертифіката НАССР?

Чи потрібно вписувати виконавців етапів безпосередньо у блок-схему процесу