Журнал «Управління якістю» № 4, 2022

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Галина Роголь
Вирішення виробничих проблем у воєнний час: застосовуємо методику 8D
У світовій практиці найбільш дієвим інструментом для вирішення виробничих проблем та виключення причин їхнього виникнення вважають методику 8D, розроблену на основі стандарту MIL-STD-1520C

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Тетяна Литвиненко
НАССР-мінімум у воєнний час: гігієнічні заходи під час приготування їжі для захисників
У жодному разі не зберігайте невідповідну, прострочену чи зіпсовану продукцію для мінімізації ймовірності випадкового її використання

АКТУАЛЬНО

Петро Калита
Менеджмент: термінологічна помилка, яка дорого обійшлась Україні
Сучасний системний менеджмент для українців став, так би мовити, «білою плямою», яка давно вже перетворилась на «чорну діру», що поглинає наші потенційні можливості

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Наталія Пухальська
Фразою, а не цифрою: чи можна так маркувати кількість інгредієнта
Чи можна вказувати у складі продукту кількість інгредієнта, що є в назві, не конкретною цифрою, а фразою: «Міститься не менше ніж ... %»? Які допускаються відхилення енергетичної та харчової цінності від зазначених на пакувальних матеріалах згідно з законодавством України?

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
«Цибулина безпеки» – багаторівневий захист харчових продуктів від навмисного забруднення. Частина 1
Сутність підходу полягає в застосуванні кількох рівнів захисту харчових продуктів і використанні різних інструментів для протистояння багатьом видам загроз

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна Литвиненко
Готовність до надзвичайних ситуацій та реагування на них: актуалізація вимоги НАССР у реаліях воєнного часу
Як практично і доцільно актуалізувати вимогу системи управління харчовою безпечністю «Готовність до надзвичайних ситуацій та реагування на них»?

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Світлана Берзіна
Обмеження загального вмісту фосфору у мийних засобах: коли та навіщо
Зміни до Технічного регламенту мийних засобів, внесені Постановою КМУ від 02.06.2021 № 575, не виключають фосфати та сполуки фосфору, а суттєво обмежують загальний вміст фосфору у мийних засобах з 31.12.2023.

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Які дозвільні документи потрібно вимагати в надавачів послуг із дезінфекції, дезінсекції, дератизації?

Чи зобов’язане підприємство на вимогу клієнта надавати протокол досліджень незалежної лабораторії на відсутність ГМО в добавці?

Чи є якісь зміни в процедурі проведення наглядового аудиту за ISO 22000?

Як позначиться на перевірці, що проводить Держпродспоживслужба, та міжнародному аудиті тимчасове не проведення внутрішніх аудитів, верифікацій та удосконалення СУБХП?

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Управління якістю товарів та послуг в умовах воєнного стану – 2022