Журнал «Управління якістю» № 10, 2021

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
• Нові правила оформлення документів: зміни за ДСТУ 4163:2020
• Затверджено критерії оцінювання ступеня ризику від діяльності органів із сертифікації у сфері органічного виробництва
• Верховна Рада України пропонує заборонити використання пальмової олії

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Олександр ЛИСЕНКО, Оксана ВОВЧЕНКО
Лідерство у менеджменті: самоаналіз та оцінювання команди
Справжній лідер переконаний: єдине джерело конкурентної переваги компанії – особливі люди, виховання яких вважається найвищим пріоритетом

ДАЙДЖЕСТ

Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
• Оновлено стандарт ASTM F2100-21 «Стандартні технічні умови для матеріалів, з яких виробляють лицьові медичні маски»
• Розроблено новий стандарт ISO серії 37000
• Стандарт ISO 26000 допоможе виноробам адаптуватися до реалій пандемії

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Людмила АКСЬОНОВА
Новий ISO 37301:2021 для підтримки ділової репутації організації та етичного ведення бізнесу. Частина 2
Застосування стандарту ISO 37301:2021 з правового погляду не є обов’язковим, але може дати компанії  додаткову конкурентну перевагу

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Катерина МУДРОВСЬКА
Процедура отримання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на різні об’єкти
Для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та отримання висновку заявникові потрібно звернутися з пакетом документів до територіального органу Держпродспоживслужби безпосередньо або через центр надання адміністративних послуг

МАРКУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

Наталія ПУХАЛЬСЬКА
Законодавчі вимоги до маркування алкогольних напоїв
Продукція, призначена для експорту, розливається у тару та маркується згідно з умовами відповідного договору на експорт

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Дмитро ЗАДВОРСЬКИЙ
Легалізація косметичних засобів в Україні
Розроблено проєкт технічного регламенту на косметичну продукцію, що передбачає новий порядок легалізації косметичних засобів та містить переліки заборонених і дозволених до використання речовин

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Олена ПИСАР
Добровільна сертифікація колісних транспортних засобів та частин до них
За наявності сертифіката на систему управління якістю перевірку виробництва на місці не проводять, а здійснюють оцінювання виробництва виключно за документами, наданими виробником

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Сергій ВОЛКОВ
Машинобудування: обрання абразивних технологій. Частина 2
Зернистість алмазних шліфувальних кругів є критерієм для обрання інструменту, від якого залежать параметри оброблення заготовин

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія БУКАЛОВА, Надія БОГАТКО, Василь ЛЯСОТА, Тетяна ПРИЛІПКО
Безпечність рибної продукції: складаємо політику, опис продукту та блок-схеми процесів
Розроблення політики щодо безпечності харчових тваринних гідробіонтів і продуктів їхнього перероблення є прерогативою вищого керівництва

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Арина КОРЧМАРЬОВА, Наталія ВОЛКОВА, Ольга ЗАХАРОВА
ГМО: особливості використання та законодавчі засади регулювання виробництва
Нині законодавство України у сфері обігу ГМО перебуває на шляху до гармонізації з нормативною документацією Європейського Союзу

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Схема відкликання/вилучення продукції

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Відкликання з реалізації горіховмісних продуктів: зараження сальмонелою
Salmonella дуже стійка інфекція: вона може проходити через увесь харчовий ланцюг – від сировини, первинного виробництва і до підприємства громадського харчування

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна ЛИТВИНЕНКО
Cистема НАССР у крупоцеху: з чого почати
Лише належно розроблені та впроваджені ПП дадуть змогу мінімізувати кількість контрольних точок (КТ), а відповідно – і контрольних критичних точок (ККТ)