Журнал «Управління якістю» № 8, 2021

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
• Виробникам органічної продукції подовжили перехідний період до впровадження нової системи
• Бізнес долучиться до формування плану перевірок продукції на відповідність технічним регламентам з екодизайну

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Галина РОГОЛЬ
Управління ризиками: застосовуємо стандарт ISO 31000:2018. Частина 1
У новій версії ISO 31000:2018 основну увагу приділено інтеграції управління ризиками в усі організаційні заходи, а також ролі лідерів і сфері їхньої відповідальності

ТОЧКА ЗОРУ

Артем ДЕМ’ЯНОВ
Матеріали для пакування: нові законодавчі вимоги
Гармонізація всієї європейської системи з безпечності пакувальних матеріалів та предметів є складним і ресурсомістким питанням, а законопроєкт № 4568 сприймається спрощеною версією регламентів ЄС

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Закриття закладу харчування: виявлено Campylobacter jejuni
Campylobacter є одним із чотирьох найпоширеніших збудників діарейних хвороб у світі та вважається найчастішою бактеріальною причиною виникнення гастроентериту у людей

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Олена ПИСАР
Процедура проходження обов’язкової сертифікації колісних транспортних засобів та частин до них
На кожний КТЗ чи на партію обладнання видається один сертифікат відповідності – незалежно від кількості найменувань продукції, але з обов’язковим зазначенням такої позиції

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана БЕРЕЗОВА, Наталія САМОЙЛЕНКО
Практика врегулювання допуску відвідувачів на харчове підприємство
Де можна знайти документ, у якому вказано, що державні службовці – інспектори мають право заходити на харчове виробництво без медичної довідки?

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА

Владислав КОРНІЄНКО
Робочі групи з виявлення загроз і аналізу ризиків: досвід створення і зразки документування
Для отримання об’єктивних результатів бажано скомпонувати членів робочої групи так, щоб вони не аналізували власну діяльність

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Ольга СКЛЯРОВА
Управління алергенами під час виробництва пакування за BRC6S
Підприємство повинно розробити, впровадити й підтримувати план управління алергенами, щоб мінімізувати або виключити ризик зараження продукції через пакування

ДАЙДЖЕСТ

Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
• Стандарт ISО 17889-1:2021 забезпечить екологічність кахлів і укладальних матеріалів
• Стандарти ASTM WK76972 й ASTM WK76971 зосереджені на контролі якості кахлів і цементного розчину, що використовується для їхнього укладання
• Стандарти ISО полегшать виробництво палива з твердих побутових відходів
• Презентовано актуалізовану версію стандарту ASME B31.3 на технологічні трубопроводи
• Збережемо психічне здоров’я на робочому місці: ISО 45003

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Альона ВАСЮТА
Food fraud prevention – запобігання фальсифікації харчових продуктів
Для здійснення протиправних дій, тобто фальсифікації та шахрайства, повинні бути можливості й мотиви. Можливості й мотиви визначаються внутрішнім і зовнішнім контекстом
(оточенням/середовищем) компанії і можуть зумовити скоєння правопорушень.

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо