Журнал «Управління якістю» № 2, 2021

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Нове у законодавстві техрегулюванні
• Уряд удосконалив законодавство у сфері насінництва та розсадництва
• Оприлюднено графіки зниження ввізних та вивізних (експортних) мит
• Зміни у чинності національних стандартів

ДАЙДЖЕСТ

Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
• Опубліковано новий стандарт щодо захисту інтелектуальної власності у сфері інновацій
• Опубліковано стандарт, що спростить класифікацію перероблених поліетиленових матеріалів
• Оновлено стандарт серії ISO для оцінювання та перевірки інформації про навколишнє середовище

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Галина РОГОЛЬ
Система управління якістю у складському господарстві
Обов’язково необхідно проводити моніторинг правильності розташування товарів стосовно зон, задоволеності замовників тощо

ЯКІСТЬ І БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Відкликання молочних продуктів через бактерій і Escherichia coli
Контроль процесів пастеризації є одним із визначальних етапів забезпечення безпечності продуктів харчування

ЕКСПОРТ

Крістоф ДОБРІДІС
Cертифікат Євро-1: поради та застереження
01.02.2018 Україна стала учасницею Конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження, якою регулюється процедура отримання сертифіката Євро-1

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

«Спрощений підхід» до впровадження НАССР: як, коли, для кого?
Заходи контролю небезпечних факторів пропорційні характеру виробництва та розміру потужності

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Людмила АКСЬОНОВА
Оптимізація процесів у системі управління організацією. Частина 1
Якщо нормативні документи не мають дати, час здійснення операцій визначають шляхом спостереження за процесом

ОБМІН ДОСВІДОМ

Валентин СУХОНОСОВ
Щоденний контроль якості готової продукції у закладах громадського харчування малого формату
Бракеражну пробу беруть із загального котла, попередньо ретельно перемішавши готову страву в казані, що має об’єм, не більше за встановлену в закладі порції

ПІДТВЕРДЖЕННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ

Сергій МАРКІН
Створюємо й акредитовуємо орган з оцінки відповідності за ДСТУ EN ISO/IEC 17020:2014. Частина 8
Застосування комбінованого знака ILAC MRA розпочинається з моменту отримання підписаної угоди та відповідного листа від НААУ

ЕКСПОРТ

Євгенія ЛИТВИНОВА
Експорт харчових продуктів до Лівану
Єдиним регуляторним органом із харчової продукції в Лівані, крім Ліванської комісії з безпеки харчових продуктів, є Ліванський інститут стандартизації

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо

• Чи поширюється Закон України № 1071-IX на фізичних осіб, які втратили роботу в 2020 році, та яким чином юридичні особи можуть отримати допомогу?

• Як організувати пест-контроль на підприємстві?