Журнал «Управління якістю» № 1, 2021

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Нове у законодавстві та техрегулюванні
Українські аграрії отримають доступ до інноваційних засобів захисту рослин. Набуває чинності державний стандарт на вхідний контроль. Уряд спростив процедуру сертифікації насіння для сільгоспвиробників

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Світлана БЕРЗІНА
Публічні закупівлі: застосування екохарактеристик у запитаннях і відповідях
Екологічні й енергоефективні енергоспоживчі продукти економніші, можуть модернізуватися, мають триваліший гарантований термін служби, ніж їхні аналоги

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Ксенія ЗАХАРОВА
«Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами»: що пропонує законопроєкт
За порушення Закону України «Про матеріали та предмети, що контактують з харчовими продуктами» у проєкті пропонується встановити штраф розміром 50 000 грн для юридичних осіб і 30 000 грн для фізичних осіб-підприємців

ЕКСПОРТ

Євгенія ЛИТВИНОВА, Катерина БАЗЕЛІНСЬКА
Брексіт: чого очікувати українському бізнесу
08.10.2020 підписано Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії

ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ

Ян ВІН
Система мотивації у відділі технічного контролю: кейс із застосування КРІ
Опис системи мотивації потрібно викласти стислими, окремими блоками та вказати тільки головне. Ідеальний варіант – одна сторінка А4, написана 10-12 кеглем. Це має на¬гадувати зрозумілий для працівника ВТК конструктор, з допомогою якого можна легко розрахувати та змоделювати свою плату залежно від показників роботи

ЕКОЛОГІЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ

Любов ЧЕРВІНСЬКА
Екологізація бізнесу в контексті забезпечення якості продукції
«Оболонь» першою в Україні розпочала перероблення пивної дробини (відходів пивоваріння), що дає змогу перетворювати відходи виробництва на екологічно чистий продукт, який використовують у сільському господарстві як поживний корм для худоби

ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

Вікторія СЕРДЮК
Пакувальні матеріали: нюанси повернення
Здавання дерев’яної і картонної тари та паперових мішків вітчизняного чи імпортного виробництва на тарні підприємства проводиться без обов’язкового укладення договорів

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Людмила ХОМІЧ, Святослав БАРТОШ
Ліцензія на психотропи і прекурсори: нормативна регламентація та зразок заповнення форми відомостей
Затверджена форма відомостей складається суб’єктом господарювання самостійно та не потребує погодження/висновку Держпродспоживслужби

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Відкликання через невідповідне маркування: незазначений алерген
Коли продукт містить невказаний у маркуванні алерген – це факт біотероризму

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Ольга БУКРЄЄВА
Упровадження IATF 16949 на підприємстві: інформаційні схеми та зразки опитувальних листів
Отримання сертифіката відповідності стандарту IATF 16949:2016 передбачає звільнення від необхідності отримання інших сертифікатів, таких як EAQF, AVSF, QS-9000 тощо, а також обов’язкових аудитів другими і третіми сторонами

КОНЦЕПЦІЇ ОЩАДЛИВОСТІ

Дмитро БАРАБАСЬ
Ощадливе виробництво: разова мета чи спосіб життя підприємства. Частина 2
Принцип раціональності проголошує: все, що є зайвим, потрібно вилучити; все, що є непотрібним, необхідно усунути; всього, що є некорисним, слід негайно позбутися

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо

Використання спиртовмісних дезінфекційних засобів на Halal-підприємстві
    
Чи мусять одягати рукавички відвідувачі підприємств, якщо вони не заходять до зон виробничих дільниць?
    
У яких нормативних документах зазначено, що дезінфекцію необхідно проводити що дві години в торгових залах і приміщеннях громадського харчування? Яка ситуація з цим у підприємців на виробництві?
    
Чи вимагаються журнали здоров’я у підрозділах адміністративного корпусу?
    
Чи потрібно на підприємстві вести журнал контактних осіб, хворих на коронавірус?