Журнал «Управління якістю» № 10, 2019

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА. ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ

Євгеній Годнєв
Внутрішній аудит у форматі наради: нестандартний підхід для малих підприємств

Практично до всіх стандартів ISO із систем менеджменту входять вимоги до внутрішнього аудиту. Зокрема, стандарт ISO 19011:2018 містить настанови щодо планування, проведення та оцінювання внутрішніх аудитів

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Марія Солодка
Стисло про головне: аналізуємо та враховуємо новації
Оновлено низку національних стандартів. Оновлено Перелік регульованих шкідливих організмів. В Україні не вироблятимуть «Шампанське» та «Коньяк». За перевантажені фури доведеться платити штрафи

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ТЕХНІЧНІ РЕГЛАМЕНТИ

Людмила Хоміч
Екодизайн енергоспоживчих продуктів: законодавчі вимоги до оформлення та процедури оцінки відповідності
Специфіка екодизайну щодо енерго споживчих продуктів. Порядок та основні настанови щодо складання технічних регламентів. Параметри, загальні та спеціальні вимоги до екодизайну. Запровадження процедури відповідності

НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ. МАРКУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ

Владислав Веремеєнко
Не вводити в оману споживача: наскільки новими є вимоги до маркування харчових продуктів?
Основні зміни в маркуванні харчових продуктів. Приклади неправильного маркування

МЕНЕДЖМЕНТ ЯКОСТІ І НАДІЙНОСТІ. КОНТРОЛЬ СИРОВИНИ

Тетяна Литвиненко
Вхідний контроль непродовольчої сировини: налаштування системи
Вхідний контроль може бути суцільним або вибірковим. Вид контролю залежить від вимог, встановлених у нормативній документації, та стабільності якості продукції постачальників

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ВПРОВАДЖЕННЯ ЗМІН

Марина Бурдейна
Міжнародні стандарти: огляд актуальних новацій
Новий стандарт сприятиме раціональнішому використанню водних ресурсів. Опубліковано перші інструкції для компаній з управління та захисту конфіденційної інформації. Новий стандарт допоможе гасити пожежі, позбавляючи вогонь доступу до кисню

СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА. ПРАКТИКА ВПРОВАДЖЕННЯ

Віктор Дубовик
Забезпечення успішності середнього виробничого підприємства шляхом створення сучасної системи управління. Частина 1
На середньому виробничому підприємстві, де кількість працівників та сфера діяльності ширші, завдання запровадження результативного та ефективного управління стає нагальнішим

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ. ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

Віталій Цопа
Управління потоком створення цінності у виробничих системах менеджменту: практичні рекомендації. Частина 2
Інформаційні потоки повинні пояснювати, як споживач замовляє продукт, як його потреби проходять крізь процес аж до постачальників і як ми транслюємо вимоги до продукту на виробництво, аби створити саме той продукт, якого потребує споживач

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ. РОБОТА З ДОКУМЕНТАМИ

Тетяна Литвиненко
Складаємо план навчання персоналу вимогам системи НАССР
Приклад

СИСТЕМА НАССР. ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ

Вадим Турянчик
Вичерпний перелік санітарно-гігієнічних вимог до елеватора: належне зберігання і транспортування, кваліфікований персонал
Система HACCP працює в поєднанні з програмами-передумовами — GHP, GMP, GAP, GSP тощо. Для елеваторів застосовуються GMP (Good manufacturing practice) — «належна виробнича практика» і GSP (Good storage practice) — «належна практика зберігання»

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитуєте — відповідаємо
Чи потрібен експлуатаційний дозвіл на жом?
На якій стадії сьогодні перебуває проєкт Закону України «Про захист рослин», якими є перспективи його прийняття?
Як має документально оформлюватися вступна нарада перед внутрішнім аудитом?
Чи можна користуватися в роботі визначенням речовин, узятим із нормативного документа, який втратив чинність?