Журнал «Управління якістю» № 7, 2019

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Світлана Кирилаш
Коротко про головне: аналізуємо та враховуємо новації
Оновлено низку нормативних документів для різних галузей промисловості. Набув чинності Порядок здійснення фітосанітарного контролю дослідних зразків сортів насіння і садивного матеріалу у разі ввезення та/або вивезення. Прийнято новий закон, який має спростити доступ української продукціїна міжнародні та європейські ринки. Запроваджується державний контроль виробництва та маркування органічної продукції

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Владислав Веремеєнко
Інформування споживачів харчової продукції: що вимагає новий закон?
Скільки триватиме перехідний етап для виробників? Загальні вимоги до інформації, що надається споживачам продуктів харчування. Маркування терміну придатності товарів: що треба знати про основні зміни. Відповідальність операторів ринку харчових продуктів

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ. ЗАСТОСУВАННЯ СТАНДАРТІВ

Скасовані ГОСТи можуть використовуватися тільки як внутрішні інструкції підприємства

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ. ОЦІНКА ВІДПОВІДНОСТІ

Людмила Хоміч
Технічні регламенти: роз’яснення для практиків щодо розроблення й застосування. Частина 1
Що може стати перешкодою для поширення української продукції на ринки Євросоюзу? Структура й етапи розроблення технічних регламентів. Які документи на підтвердження якості є найпоширенішими? Наслідки виявлення контролюючими органами невідповідності положенням регламентів

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Ксенія Захарова
Як новий закон про мову вплине на порядок маркування товарів та технічну документацію підприємств?
Що змінюється в маркуванні харчової та нехарчової продукції в Україні? Як буде врегульовано ведення технічної документації? Які штрафи передбачено за недотримання вимог нового закону?

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ОТРИМАННЯ ВИСНОВКІВ ДСЕЕ

Роман Войтюк
Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на розроблені ТУ України для кондитерських виробів отримувати обов'язково

ПОВОДЖЕННЯ З ВИКОРИСТАНОЮ УПАКОВКОЮ.ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Олена Ткачова
Чи необхідна корекція в інвентаризації у разі перевищення норми утворення відходів упаковки, що реалізуються як вторсировина?

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ВПРОВАДЖЕННЯ ЗМІН

Марина Бурдейна
Міжнародні добровільні стандарти: огляд актуальних новацій
Запроваджено стандарт, який охопить усі чинники, що визначають успіх бренду. Стандарт щодо дизайну тактильних знаків допоможе людям з вадами зору в житті й роботі. Прийнято перший міжнародний стандарт, який регулюватиме перевезенняу вантажних та пасажирських ліфтах

СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА. ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ

Євгеній Годнєв
Створення інтегрованих систем менеджменту: залучення й мотивація працівниківяк головна передумова досягнення успіху
Одним з визначальних факторів у створенні інтегрованих систем менеджменту є культура компанії. У самих стандартах ISO культуру закладено у внутрішній контекст організації. Тому інтеграцію необхідно розглядати в контексті залучення працівників, усвідомлення ними власних можливостей для розвитку й успіху в компанії, підвищення їхньої мотивації та управлінських компетенцій

ПРАКТИКА ВПРОВАДЖЕННЯ КАЙДЗЕН. ОБМІН ДОСВІДОМ

Андрій Меліневський
Застосування Кайдзен-інструментів у фінансах: аналізуємо «Реєстр платежів» ТОВ «ГРУПА ТАС»
Досвід застосування Кайдзен-інструментів у фінансовій діяльності керуючої компанії ТОВ «ГРУПА ТАС» для вдосконалення роботи, скорочення часу та зменшення кількості помилок у процесі оброблення «Реєстру платежів»

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ. ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

Віталій Цопа
Практика застосування 5S: яких помилок варто уникати при впровадженні системи

Кроки впровадження 5S. Практика застосування 5S на підприємствах. Основні помилки у впровадженні системи 5S

ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ. АКТУАЛЬНО

Євгенія Литвинова
Реалії торгівлі із США та Канадою: чи зросте експорт з України до Північної Америки
Хто є головними експортерами до Сполучених Штатів і Канади? Особливості контролю імпортованої продукції в США. Що потрібно знати про процедуру видачі дозволів для експорту до Штатів? Вільні економічні зони Канади як додаткові можливості для українського бізнесу

ПРОФЕСІЙНА БЕЗПЕКА ТА ЗДОРОВ’Я. УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ

Олександр Лисенко
Ідентифікація небезпек і оцінка ризиківу системах менеджменту. Частина 1
Які фактори необхідно враховувати у процесі ідентифікації небезпек? Специфіка вироблення критеріїв відбору для оцінки значущості ризиків. Основні характеристики методів оцінки ризиків

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитуєте — відповідаємо

Яка тривалість робочого часу та перерв для обігріву працівників у холодильних камерах у м'ясопереробній промисловості?

Яких вимог має дотримуватися підприємство, розміщуючи на твердому покритті відходи металу?