Журнал «Управління якістю» № 5, 2019

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Інна Одинець
Коротко про головне: аналізуємо та враховуємо новації
Коли фінансування державного контролю відбувається за рахунок операторів ринку? Погоджено ветеринарні сертифікати для експорту яєць та яловичини. В Україні зміняться вимоги до питної води

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ВПРОВАДЖЕННЯ ЗМІН

Марина Бурдейна
Переглянуто міжнародні стандарти ISO 11607, що забезпечують стерильність медичних виробів
За допомогою оновленого стандарту ІSО максимізовано ефективність пакувальних елементів, що розробляються для стерилізованих медичних виробів

ХАРЧОВИЙ ТЕРОРИЗМ. АКТУАЛЬНЕ ІНТЕРВ’Ю

Анатолій Звон
«В основі системи ТАССР — навмисне потрапляння небезпечного фактора у продукт харчування, на відміну від НАССР, де потрапляння випадкове»
Які випадки на підприємствах харчової промисловості аудитор може кваліфікувати як біотероризм? Чи актуальне питання біотероризму для фармацевтичної галузі? Які попереджувальні дії здатні мінімізувати вплив потенційних терористів? Про все — в ексклюзивній бесіді з генеральним директором «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Анатолієм Звоном

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ. ВИЯВЛЕННЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ

Олександр Лисенко
Фальсифікація продовольчих товарів: види, передумови та особливості у вітчизняних реаліях. Частина 1
Чи належать до фальсифікованої продукції замінники і дефектні товари? У чому полягає асортиментна, якісна та кількісна фальсифікація продуктів? Коли пересортиця розцінюється як фальсифікація?

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ШТРАФНІ САНКЦІЇ

Людмила Хоміч
Практика та особливості встановлення факту порушення щодо використання екологічного маркування
Які структури стоять на захисті прав споживача? Які дії визнаються порушеннями та яка відповідальність передбачена за них у сфері використання екологічного маркування?

МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ. ВИМОГИ ДО СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ

Євгеній Годнєв
ISO 9001:2015: як симфонію успіху не перетворити на макулатурну систему заради сертифіката
Про процедуру розробки, обговорення, прийняття та затвердження стандарту ISO 9001:2015. Приклад з проекту впровадження ISO 9001:2015

МЕНЕДЖМЕНТ ЯКОСТІ. ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ

Віталій Цопа
Кайдзен — базова практика постійного вдосконалення процесів підприємств
Принципи, методики та інструменти Кайдзен-менеджменту. Відмінності Кайдзен і традиційного управління в західних компаніях. Чому не всі компанії озброюються методиками Кайдзен? 10 фатальних помилок при використанні Кайдзен

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. КОНТРОЛЬ ПИТНОЇ ВОДИ

Тетяна Литвиненко
Фасована питна вода: вимоги до складу, зберігання та маркування
Які показники фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води? Які дані мають бути зазначені на етикетці води питної?

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ВИМОГИ

Валентина Остапенко
Вода питна: вітчизняне й міжнародне регулювання якості та безпечності
Яким основним критеріям повинна відповідати питна вода? Аналіз світових та вітчизняних вимог до питної води. Основні показники якості та безпечності питної води (таблиці)

ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПОРТУ ПРОДУКЦІЇ. АКТУАЛЬНО

Євгенія Литвинова
Експорт до Ізраїлю: з чим та як потрапити на ринок?
Що наразі експортується із України до Ізраїлю? Яка частка України в імпорті Ізраїлю? На які товарні категорії варто звернути особливу увагу при експорті?

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитуєте — відповідаємо
Як оскаржувати результати перевірок Держпродспоживслужби?
Як правильно отримати дозвіл на експлуатацію стерилізатора?
Чи має право інспектор ДПСС перевіряти документи на повірку ваг?