Журнал «Управління якістю» № 2, 2018

Щоб замовити цей номер журналу, телефонуйте у відділ передплати:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Марина Бурдейна
Коротко про головне: зміни, що впливають на якість виробничих процесів та продукції

Нові експортні можливості до Саудівської Аравії; зміни до Правил та умов нанесення знака відповідності технічним реглагментам; Авіаційні правила України «Технічні вимоги та адміністративні процедури для сертифікації аеродромів» тощо

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. МОНІТОРИНГ РЕАЛІЗАЦІЇ

10 кроків виконання Угоди про асоціацію в галузі сільського господарства в частині наближення законодавства
Стан виконання Україною зобов’язань щодо аграрної політики в рамках Угоди про асоціацію

ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ. СЕРТИФІКАЦІЯ

Віталій Бєлоусов
Нова версія ISO 9001: 2015: основні відмінності та комфортний перехід
Як підготуватися до переходу на нову версію стандарту ISO 9001:2015 та отримати максимальну користь від переходу

ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ. РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТ

Віталій Цопа
Системне та ризик-орієнтоване мислення — неминуча вимога нашого часу
Основні аксіоми, твердження та правила управління ризиками небезпек втрат якості та безпеки в системах менеджменту з урахуванням вимог останніх редакцій міжнародних стандартів (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 39001:2015, ISO 45001, ISO 50001 та інших)


СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ПЕРЕХІД НА ЄВРОПЕЙСЬКУ МОДЕЛЬ

Тетяна Литвиненко
Безпечність харчових продуктів: 12 кроків упровадження системи НАССР на підприємстві. Частина 2
Продовження знайомства із системою аналізу небезпечних чинників і критичних контрольних точок НАССР (Hazard Analysis Critical Control Point), етапами її впровадження та діями, які необхідно провести, щоб пройти сертифікацію на відповідність одному зі стандартів безпечності харчової продукції

У ЗАКОНОДАВЧОМУ ПОЛІ. ВИРОБНИЧІ ЛАБОРАТОРІЇ

Іван Чижик
Як підтвердити технічну компетентність лабораторії і чи є в цьому необхідність?
Діяльність лабораторій в умовах нового законодавства в галузі метрології та оцінки відповідності

ПІДСУМКИ І ПЕРСПЕКТИВИ. ДАЙДЖЕСТ

Зовнішньоекономічна діяльність: зростання українського експорту
Підсумкова експортна статистика агропромислового комплексу та непродовольчої групи вітчизняних товарів

ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПОРТУ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ. АКТУАЛЬНО

Євгенія Литвинова
Усе про китайські стандарти. Аналіз вимоги КНР щодо ввізної продукції
Які існують стандарти якості в КНР? Хто розробляє їх та регулює виконання? Як визначити та застосувати стандарти якості Китаю до свого товару

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Олександр Лисенко
Головні концепти ощадливого виробництва та сім джерел можливих втрат
Що таке ощадливе виробництво та на чому воно базується? Типи, причини й наслідки можливих втрат та як їх уникнути. Досвід впровадження ощадливого виробництва на прикладі світових компаній

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитання – відповідь

Коментар президента Асоціації «Укркондпром» Олександра Балдинюка щодо набуття чинності Вимог до продуктів з какао та шоколаду, затверджених наказом Мінагрополітики № 157