Журнал «Управління якістю» № 1, 2018
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ
Марина Бурдейна
Коротко про головне: зміни, що впливають на якість виробничих процесів та продукції
Про євростандарти безпеки та гігієни кормів; стандарти виробництва харчового цукру, що відповідають нормам ЄС; експортну стратегію України; реформи у сфері державного та громадського нагляду; нові вимоги до виробів з какао та шоколаду; оновлення в ISO та інше
СЕРТИФІКАЦІЯ. АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ
Андрій Приходько
Скасування обов’язкової сертифікації УкрСЕПРО — чому і як тепер бути?
Про систему УкрСЕПРО, як вона з’явилася і чому її відміняють? Що тепер робити виробникам та імпортерам продукції? Як оформлювати сертифікат відповідності?
ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ. СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Віталій Цопа
Розвиток серії стандартів ISO 9000 «системи управління якістю»
Уведення в нову редакцію стандарту ISO 9001:2015 «ризик орієнтованого мислення» поряд з терміном «ризики і можливості» дозволяє підприємствам і організаціям забезпечувати значне підвищення результативності та ефективності їхніх виробничих процесів
Олександр Лисенко
Застосування міжнародних стандартів у сфері державного управління
Про стандарти серії ISO 9000 як інструмент забезпечення належного управління; вісім основних принципів належного управління; принципи управління якістю, розроблені на основі колективного досвіду і знань міжнародних експертів у сфері розробки і ведення стандартів ISO 9000
ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ. ІНТЕРВ’Ю ВІД ПЕРШОЇ ОСОБИ
Плановий контроль: замість п’яти інституцій до суб’єкта господарювання приходитиме одна
Інтерв’ю з головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою: чим Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту відрізняється від раніше діючих та що очікувати підприємцям у 2018-му році
СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ПЕРЕХІД НА ЄВРОПЕЙСЬКУ МОДЕЛЬ
Тетяна Литвиненко
Безпечність харчових продуктів: 12 кроків упровадження системи НАССР на підприємстві.Частина 1
Про систему аналізу небезпечних чинників і критичних контрольних точок НАССР (Hazard Analysis Critical Control Point), етапи її впровадження та дії, які необхідно провести, щоб пройти сертифікацію на відповідність одному зі стандартів безпечності харчової продукції
Євгенія Литвинова
Експорт до Китаю — «справа тонка». Реалії завоювання Піднебесної
Відповідно до експортної стратегії України, Китай — другий перспективний напрям після ЄС. Чи актуальним є питання експорту до Китаю для українських виробників?