 
    Семінари, тренінги, курси 
			Семінар-практикум «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР"
            У рамках XVIII Міжнародного промислового форуму – 2019 провели семінари-практикуми
    
			
			
		Опис
																																																							
Впродовж двох днів у рамках XVIII Міжнародного промислового форуму – 2019 ми провели два семінари-практикуми «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР: держконтроль, управління, аудит» та «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР: інформування споживачів, маркування та упаковка продукції»
Протягом першого семінару «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР: держконтроль, управління, аудит» розібрали та з'ясували такі питання:
|  | Як виробнику не привернути увагу (позапланові перевірки) Антимонопольного комітету та Держпродспоживслужби? Санкції за порушення харчового законодавства. Суперечки з Антимонопольним комітетом – судова практика | 
|  | Актуальні проблеми вітчизняної стандартизації в харчовій промисловості оптимальною? | 
|  | Зовнішній аудит другою стороною: хто, коли, як та навіщо? | 
|  | Аудити третьою стороною. Особливості системи управління безпечністю харчових продуктів за ISO 22000:2018 | 
|  | Нові підходи до управління безпечністю харчових продуктів — вимоги нової версії FSSC 22000 | 
|  | Захист продукції від харчового тероризму, вандалізму та фальсифікації. Система ТАССР | 
Упродовж другого семінару «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР: інформування споживачів, маркування та упаковка продукції» ми на практиці розглянули наступні теми:
|  | Нові правила інформування споживачів харчових продуктів — подальші дії та вимоги до виробника | 
|  | Вимоги до упаковки харчових продуктів у рамках системи НАССР. Безпечність пакувань, що контактують з харчовими продуктами | 
|  | Майстер-клас «Що має містити етикетка і від чого відмовитися?». Розробляємо правильну етикетку з урахуванням нових вимог нормативно-правових актів та нормативних документів | 
|  | Правила маркування пакування щодо походження матеріалу та його подальшої переробки. Відходи упаковки | 
|  | Утилізація продукції рослинного і тваринного походження | 
|  | Упаковка харчової продукції з тривалим терміном зберігання. Упаковка на експорт | 
Проводили практикуми найкращі спікери:
|   | Тетяна Литвиненко, начальник відділу сертифікації систем менеджменту ДП «Одесастандартметрологія», аудитор | 
|   | Юлія Слива, канд. техн. наук, доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України, аудитор | 
|   | Світлана Берзіна, засновник органу з оцінки відповідності продукції «Центр екологічної сертифікації та маркування» | 
|   | Руслан Нагорняк, директор Центру безпечності харчових продуктів | 
|   | Владислав Веремеєнко, голова Асоціації з інтеграції НАССР, провідний експерт з питань впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP | 
|   | Наталія Пухальська, консультант з юридичних питань Асоціації з інтеграції НАССР | 
|   | Святослав Бартош, керівник юридичної фірми Bargen Андрій Гевко, партнер юридичної фірми Bargen, адвокат | 
