Журнал «Метрологія для підприємства» № 2, 2022

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

ТОЧКА ЗОРУ

Анатолій Коцюба
Калібрування чи псевдокалібрування: труднощі належного виконання процедури
ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 вимагає калібрувати лише вимірювальне обладнання, тобто засоби вимірювальної техніки у звичній для України термінології

ПОВІРКА КАЛІБРУВАННЯ

Ольга Малецька
Калібрування приладів на фармацевтичному підприємстві
Чи має право фармацевтичне підприємство самостійно здійснити калібрування приладів – без залучення сторонніх осіб? Який алгоритм дій?

ПОВІРКА КАЛІБРУВАННЯ

Марина Москаленко
Договір на проведення повірки ЗВТ: чи достатньо цього документа

ТОЧКА ЗОРУ

Наталія Бойко
Метрологічна служба на підприємстві: доцільність впровадження і функції підрозділу
Які функції виконує метрологічна служба на підприємстві? Чи можливо замість служби мати лише штатного метролога? Якими нормативними актами це регулюється?

ВИМІРЮВАННЯ ТА ВИПРОБУВАННЯ

Ольга Букрєєва
Оцінювання відповідності дозаторів вагових
Відповідність ЗВТ, що їх надають на ринку України та/або вводять в експлуатацію, типу і застосовним вимогам технічного регламенту має бути підтверджена через проведення однієї з процедур оцінювання відповідності

ВИМІРЮВАННЯ ТА ВИПРОБУВАННЯ

Борис Крамаренко
Нутроміри індикаторні: традиційні та інноваційні засоби
Наявні традиційні нутроміри індикаторні конструктивно та функціонально не можуть забезпечити сучасних потреб, отже постала потреба у нутромірах з розширеними функціональними можливостями

ПОВІРКА КАЛІБРУВАННЯ

Ольга Малецька
Перевірка пастеризатора й інших обслуговчих приладів на підприємстві
Як повіряти пастеризатори та інші обслуговчі прилади на підприємстві з виробництва алкогольних та безалкогольних напоїв? Який діапазон вимірювань та точність? Якими приладами вимірювати параметри?

ПОВІРКА КАЛІБРУВАННЯ

Марина Москаленко
Повірка засобів вимірювальної техніки на підприємстві
Як на цукровому підприємстві проводити внутрішню повірку без залучення стороннього фахівця?

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Як здійснювати калібрування і повірку в умовах воєнного часу?