Журнал «Управління якістю» № 9, 2025

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА: 

Зміни в ДСТУ (вересень 2025): враховуймо в роботі й документації


У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: зміни, впроваджені у серпні


МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Марина Кірносова
Антикорупційний стандарт ISO 37001: що змінилося у версії 2025
Сертифікація за ISO 37001: тепер з урахуванням 10 нових нюансів


СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Андрій Матвієнко
Внутрішній аудит: мистецтво конструктивної комунікації з керівництвом
Вісім перевірених порад
Приклад звіту внутрішнього аудиту


АКТУАЛЬНО
Єлизавета Ерстенюк
Мораторій на безпідставні перевірки бізнесу: чи поширюється на перевірки Держпродспоживслужби?
Чи справді мораторій забороняє перевірки та чи стосується він перевірок Держпродспоживслужби?
Перевірки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів


АКТУАЛЬНЕ ІНТЕРВʼЮ
Олександр Гвоздецький
Досвід експорту часто формує нові тренди і для внутрішнього ринку
Модернізація та потужності виробництва
Система управління якістю та безпечністю
Погляд у майбутнє


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Людмила Аксьонова
Актуалізація документованої інформації: необхідна періодичність за ДСТУ ISO 9001
Які внутрішні документи в СУЯ за ДСТУ ISO 9001 організація має підтримувати в актуальному стані?
Періодичність актуалізації внутрішніх документів у СУЯ
Процес актуалізації зовнішньої документації в СУЯ


ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Ірина Колодяжна
🎦 Декларація виробника: погляд у майбутнє


СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Надія Миценко
Внутрішні аудитори: хто, скільки і з якими знаннями?
Основні зауваги щодо вимог до групи внутрішнього аудиту


НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Світлана Березова
Програма-передумова «Належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення»
Чотири складники програми-передумови
Приклади форм


УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ
Олена Кошелєва
Спалювання відходів елеваторів у сушарках: чотири необхідні умови
Заборонені дії під час використання сушарки


АКТУАЛЬНО
Марина Дребенко
Вітчизняний ритейл vs виробники: правове підґрунтя конфлікту та перспективи порозуміння
Законодавче підґрунтя конфлікту
Шляхи подолання проблеми


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Шпаргалка: Як протистояти необґрунтованим вимогам аудитора


ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО
Марина Мардар
Інструменти ощадливого виробництва: оптимізація виробничих і логістичних процесів та робочого простору
Картування потоку створення цінності (Value Stream Mapping – VSM)
Приклад застосування VSM для оптимізації логістики або виробничого процесу з урахуванням воєнних ризиків
Система 5S (сортування, систематизація, прибирання, стандартизація, підтримання)


МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Ольга Букрєєва
TACCP і PAS 96: керівництво для тих, хто хоче випередити харчового зловмисника. Частина 4
Аналіз випадку C
Аналіз випадку D


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Іван Костюк
Енергетичні напої в Україні: склад, вплив і законодавче регулювання
Портрет споживача енергетичних напоїв
Вміст енергетичних напоїв та вплив деяких їхніх компонентів на здоров’я людини
Шкідливість енергетиків
Енергетики та спорт
Законодавчі ініціативи щодо регулювання ринку енергетичних напоїв
Шкільні буфети без енергетиків: правові підстави