Журнал «Управління якістю» № 5, 2024

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо квітневі зміни

 

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Марина Рибченко
Маркування, МДР пестицидів і відновлення перевірок: топ-3 законодавчих новацій
Країна або місце походження харчових продуктів: кому, коли та для чого необхідно зазначати?
Відновлення перевірок деяких видів нехарчової продукції
Встановлення максимально допустимих рівнів залишків пестицидів у харчових продуктах і кормах

 

ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Ольга Перетятько
Цикл DMAIC: підвищити продуктивність виробництва у два рази за чотири місяці
Застосування циклу DMAIC: практика послідовного вирішення проблем

 

ЕКСПОРТ

Вікторія Нестеренко
Експорт харчових продуктів до Об’єднаних Арабських Еміратів: логістика, особливості, сертифікація

  • Склад продукту та джерело походження
  • Подання заявки та укладення договору
  • Плановий аудит виробництва
  • Система менеджменту якості: виконання вимог Халяль
  • Уникнення перехресного забруднення
  • Маркування і нанесення логотипа Halal
  • Сертифікація свіжого і замороженого м’яса

 

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Дар’я Путря
Незареєстрована потужність: які ризики для замовника

 

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Марина Рибченко
Упровадження нових вимог до фруктових соків: вивчаємо Наказ № 1450


АКТУАЛЬНО

Якісна освіта – запорука успішного працевлаштування!
Міждисциплінарна ОНП «Lean-виробництво харчової продукції»
ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Людмила Аксьонова
Кодекс ділової етики в системі управління якістю: рекомендації та ефективні практики

  • Історія створення і сьогодення
  • Як пов’язані стандарти ISO 37301, ISO 26000, ISO 37000 та стандарти ISO серії 9000 на систему управління якістю?
  • Яка роль кодексу у системі управління якістю організації?
  • Як правильно скласти Кодекс ділової етики?
  • Кодекс етики: приклад змісту документа американської компанії LARIBA


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана Березова
Категорії продуктів: за яким принципом визначати

 

ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Ольга Букрєєва
Система менеджменту інформаційної безпеки: рекомендації щодо впровадження компонентів

  • Чинники успішної реалізації системи менеджменту інформаційної безпеки
  • Система менеджменту інформаційної безпеки: ключові компоненти
  • Контекст організації: що слід врахувати
  • Лідерство: обов’язки й повноваження

 

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Юрій Полівода
Процеси без ККТ: чи вважатиметься така система НАССР

  • ККТ: як правильно зазначати в документації
  • Чи можна систему безпечності харчових продуктів без КТК назвати НАССР
  • Порядок визначення КТК/ОПП

 

ТЕХНОЛОГІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Любов Червінська
Раціоналізаторство: закордонні практики та спростування міфів

  • Мотивація персоналу: закордонні практики
  • Матеріальне заохочення – дієвий інструмент мотивування
  • Шляхи стимулювання творчості та креативності
  • Міфи щодо раціоналізаторства: спростування оманливих суджень
  • Створення оптимальних умов і можливість отримання нових знань
  • Розвиток раціоналізаторства в умовах воєнного стану


У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Оксана Крутоголова
Аутсорсинг: «за» і «проти»

 

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Шпаргалка: оцінюємо компетентність потенційного менеджера системи управління якістю

 

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Оксана Крутоголова
Аутсорсинг: «за» і «проти»

  • Переваги застосування аутсорсингу
  • Не оминаймо ризики
  • Судова практика

 

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Шпаргалка: оцінюємо компетентність потенційного менеджера системи управління якістю