Журнал «Управління якістю» № 10, 2025

Придбайте цей номер журналу одним кліком:
З додаткових питань телефонуйте за номером:
0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА: 

Зміни в ДСТУ (жовтень 2025): враховуймо в роботі й документації

Оновлення стандартів ISO 22002:2025 «Програми-передумови для безпеки харчових продуктів»

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: зміни, впроваджені у вересні


ОБМІН ДОСВІДОМ
Ксенія Науменко
Культура харчової безпечності: коли стандарти стають переконаннями


АКТУАЛЬНО
Марина Рибченко
Воєнні ризики та якість: реальність страхування виробництва у час війни
Ризики втрати обладнання та виробничих потужностей, логістичні та транспортні ризики
Наслідки для підприємств
Інтеграція страхових механізмів у політику ризик-менеджменту
Підсилення системи управління якістю (ISO 9001, ISO 31000)


УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Софія Прозорова-Наливайська
Рекламні слогани на маркуванні продуктів: законодавчі приписи та ризики застосування
Маркування «З натурального м’яса»: чи допустиме?
Відповідальність за недобросовісну конкуренцію


ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Шпаргалка: «Термометр» зрілості культури харчової безпечності


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Олена Шульга
Формування гнучкої та стійкої системи менеджменту якості: аналіз розділів ISO 9001


НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Світлана Березова
Вимоги до стану приміщень і обладнання, його ремонту й обслуговування, захисту продукції: огляд програми-передумови
Основні вимоги до роботи з обладнанням
Терміни та визначення


ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО
Марина Мардар
Інструменти ощадливого виробництва: візуалізація даних, безперервне вдосконалення та захист від помилок
Візуалізація (Visual Management)
Кайдзен (Kaizen)
Канбан (Kanban)


ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Андрій Матвієнко
Вибір координатора групи ТАССР: вимоги, критерії, рекомендації


СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Людмила Аксьонова
Внесення змін у програми-передумови за ДСТУ 1.5: формулювання, фіксація, затвердження


ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Юрій Полівода
Заморожені ягоди на українському та європейському ринках: вимоги до маркування й пакування
Від ідеї до полиці: що потрібно врахувати перед стартом
Перехід до виробництва продукції для кінцевого споживача: які нормативні документи та стандарти слід урахувати
Вимоги щодо фасування й пакування замороженої продукції для кінцевого споживача в Україні


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Запитували – відповідаємо: нюанси маркування харчових продуктів