
Санітарія та гігієна на харчових підприємствах: контроль, навчання, відповідальність (вебтренінг)
Належна санітарія та гігієна персоналу – перша лінія захисту безпечності харчових продуктів. Вимоги ЗУ № 771/97-ВР, Регламенту (ЄС) № 852/2004 та наказу Мінагро № 590 зобов’язують підприємства гарантувати належні гігієнічні практики.
Недотримання гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів очолили список ТОП-порушень, які фіксувала Держпродспоживслужба під час минулорічних позапланових перевірок. Регулятори перевіряють. Аудитори фіксують. Помилки коштують дорого: репутацією, сертифікатами, контрактами.
![]() | Які вимоги висуває вітчизняне законодавство до забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в організації роботи харчовиків? |
![]() | Як налагодити належний контроль за здоров'ям і гігієною персоналу? |
![]() | Які вимоги щодо кількості ЗМЧ (загального мікробного числа) у змивах з рук операторів та обладнання на підприємствах харчової промисловості? |
![]() | Що змінилося у вимогах до медичні оглядів та щеплень персоналу харчових підприємств? |
![]() | Які вимоги до спецодягу для персоналу та чи дозволено одноразовий? |
![]() | Що потрібно для розміщення власної пральні на підприємстві харчової промисловості? |
![]() | Чому обов’язково проводити гігієнічне навчання для всього персоналу, тимчасових працівників і навіть підрядників? |
![]() | Які чинні санітарно-гігієнічні норми облаштування території, приміщень та комунікацій? |
![]() | На що слід звернути особливу увагу у процедурах прибирання, миття та дезінфекції? |
![]() | Чи повинні бути зазначені в переліку вхідного контролю сировини та допоміжних інгредієнтів дезінфікувальні та мийні засоби, що надходять на харчове підприємство? |
![]() | Які обов'язкові супровідні документи повинен надавати виробник/постачальник деззасобів з урахуванням вимог законодавства ЄС? |
![]() | Чи обов’язкова санітарна обробка транспортного засобу, що перевозить харчовий продукт? |
![]() | Відповіді на ці запитання, а також розбір виробничих ситуацій і аналіз кращих гігієнічних практик надаємо у прямому ефірі вебтренінгу 30 червня 2025 року разом із досвідченою спікеркою — Тетяною Литвиненко:
|
Кожний учасник вебтренінгу отримає: ♦ сертифікат про участь у профільному заході від професійного е-журналу «Управління якістю» ♦ індивідуальні роз’яснення та відповіді на запитання в ефірі заходу ♦ повний відеозапис події |
Вартість участі:
Вебпрактикум + друкований сертифікат | Вебпрактикум + електронний сертифікат |
4 499 грн | 4 299 грн |
*Другому та наступним учасникам від однієї компанії знижка на участь 30% ** Для передплатників е-журналу «Управління якістю» та системи «Онлайн-консультант фахівця з якості» діє знижка 10%. Знижки не сумуються. |
Надсилайте Ваші запитання до спікерки завчасно на e-mail: editor-in-chief@techmedia.com.ua Розгляд запитань у прямому ефірі заходу гарантовано! |
Під патронатом професійного е-журналу «Управління якістю» та платформи «Онлайн-консультант фахівця з якості»