Журнал «Управління якістю» № 3, 2025

0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
Зміни в ДСТУ (березень 2025): враховуймо в роботі й документації
16 нових ринків, 8949 перевірок харчовиків і вектор на цифровізацію: підсумки публічного звіту голови Держпродспоживслужби
Цифровізація у фокусі
Нові зовнішні ринки
Державний контроль
Ринковий нагляд
Перспективи
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: зміни, впроваджені в лютому
Людмила Аксьонова
Управління ризиками vs внутрішній контроль якості: у чому відмінність
Що означає «управління ризиками» за ДСТУ ISO серії 9000 та 31000?
Управління ризиками: оперативний і стратегічний рівні
Внутрішній контроль якості у системі управління організації
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Анастасія Смусь
Нові Правила торгівельного обслуговування: що зміниться після завершення воєнного стану
Вимоги до торгівельних приміщень
Вимоги до обслуговування
Умови здійснення торгівельної діяльності
Правила порядку здійснення торгівлі через інтернет-магазин
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Світлана Березова
Дослідження харчових продуктів на меламін: як, коли, кому?
Регуляторні обмеження
Методи визначення меламіну
Вибір лабораторії для визначення наявності меламіну у харчових продуктах
Вимоги до експорту продукції та періодичність досліджень рівня меламіну
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Марина Рибченко
Регламенти ЄС 2021/382 і ЄС № 852/2004: у фокусі алергени та культура харчової безпечності
Аналіз вимог Регламенту ЄС 2021/382
Аналіз вимог останньої версії Регламенту ЄС № 852/2004
ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ
Ольга Букрєєва
Оцінювання ризику за ЕТА: переваги та взаємозв’язок з іншими аналітичними методами
Загальний опис методу
Чому слід скористатися ЕТА
Обмеження методу
Взаємозв’язок з іншими аналітичними методами
ДИСКУСІЯ
Володимир Слабий
🎦 Управління відходами на харчовому виробництві та розширена відповідальність виробника: новації та кращі практики
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Артем Дем’янов
Зміна сприйняття та додаткові можливості: 10 тенденцій паковання харчових продуктів. Частина 2
Тенденції паковання харчових продуктів
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Марина Рибченко
Стрічка Мебіуса: з’ясовуємо, що для чого
Санкції за порушення
Процедура нагляду за сертифікованою продукцією
ЕКСПОРТ
Ярослав Куліковський
🎦 США, Канада, Близький Схід: які українські продукти потенційно цікаві для далеких експортних ринків
РОЗШИРЕННЯ ГЕОГРАФІЇ ДИСТРИБУЦІЇ
Вікторія Кійко
CBD-продукти – новий сегмент в асортименті харчових продуктів
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Марина Рибченко
Перекатегоризація харчових підприємств: з’ясовуємо, що до чого
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Аліна Ткаченко
Декларація виробника: обираємо нормотворчий акт
Із листа до редакції: «Потребуємо роз’яснення щодо питання декларації виробника (сертифікат якості, паспорт якості):
• наскільки є обов’язковим цей документ;
• чи правомірно його вимагати від постачальників?
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Марина Рибченко
Нюанси лабораторних досліджень
Із листа до редакції: «Відповідно до Наказу Мінагрополітики № 2252 від 26.07.2024 хто тепер має право (чи повинен) відбирати зразки для дослідження?»
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Правила приймання їжі працівниками підприємств: шпаргалка