Журнал «Управління якістю» № 2, 2025

0-800-215-522 (безкоштовно в межах України)
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
Зміни в ДСТУ (лютий 2025): враховуймо в роботі й документації
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: зміни, впроваджені в січні
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Кирило Доброхлоп
Пакувальні матеріали для харчових продуктів: вимоги Європейського Союзу
Загальні вимоги
«Активні» та «розумні» матеріали та вироби
Пластик
Кераміка
Регенерована целюлоза
Маркування
ОБМІН ДОСВІДОМ
Копилюк Наталія
Зниження фінансових ризиків і покращення обіговості товарів: досвід аптечної мережі
Пропозиція з упровадження індивідуальних замовлень
Пропозиція з упровадження штучного інтелекту в систему управління закупівлями
Програма впровадження індивідуального замовлення
Пропозиція зміни посадових обов’язків працівників у відділі закупівель
Переваги нового формату
ЕКСПОРТ
Дар’я Путря
Перевірки виробників харчових продуктів, які мають намір здійснювати експорт: чого очікувати
Міжнародна сертифікація
Лабораторні дослідження
Щодо скасування обов'язкового затвердження експортних потужностей
ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ
Марина Рибченко
Контроль обігу прекурсорів: планові перевірки Держлікслужбою поновлено
«Держконтроль виробників, які у виробничому процесі використовують прекурсори: хто перевіряє; чи поновлено планові заходи державного контролю; які аспекти підлягають перевірці; які можливі штрафні санкції та які найпоширеніші порушення?»
АКТУАЛЬНО
Олександр Балдинюк
🎦 Суперництво із закордонними виробниками на вітчизняних ринках: посилюємо конкурентність української продукції
ОБМІН ДОСВІДОМ
Надія Суддя
Розробка матриці суттєвості: досвід газотранспортної компанії
Етапи створення матриці
Вибір показників сталого розвитку
Інтеграція ESG-матриці в систему моніторингу
ЕКСПОРТ
Марина Рибченко
Режим експортного забезпечення для певних груп товарів: як, коли і на що це вплине?
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Наталія Олексієнко
🎦 Обов’язкова простежуваність харчової продукції: регламенти ЄС, вітчизняне законодавство, міжнародні стандарти
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Людмила Аксьонова
Неоголошені зовнішні аудити: що нового за v. 8 IFS Food
Процес здійснення неоголошених зовнішніх аудитів за стандартом IFS
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Артем Дем’янов
Зміна сприйняття та додаткові можливості: 10 тенденцій паковання харчових продуктів. Частина 1
Тенденція 1: Втілення стратегії сталого розвитку
Тенденція 2: Розумна упаковка
Тенденція 3: Функції, що захищають від несанкціонованого доступу
Тенденція 4: Модифікована атмосферна упаковка (Modified Atmosphere Packaging – MAP)
УПАКОВКА ТА МАРКУВАННЯ
Вікторія Кійко
Зміна штрих-коду товару: коли потрібно?
Чи потрібно міняти штрих-код, якщо додається один компонент або змінюється співвідношення компонентів (у склад готового продукту на етикетку додається лецитин соняшниковий)?
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Михайло Чайка
Втрата чинності висновками СЕС на пакувальні матеріали: поради виробникам
З 01.01.2025 висновки СЕС на пакувальні матеріали втратили чинність. Яким документом відтепер керуватися і яким є алгоритм його отримання?
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Юрій Полівода
Програма-передумова «Безпечність води, льоду, пари…»: нюанси
Програма-передумова «Безпечність води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для перероблення (оброблення) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами»: що робити до набуття чинності законодавчими та регламентувальними вимогами стосовно матеріалів, які контактують із харчовими продуктами?
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Процес управління алергенами на підприємстві: шпаргалка-алгоритм за PDCA