Журнал «Управління якістю» № 12, 2023
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291
ЗМІСТ НОМЕРА:
У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ
Моніторинг законодавства: враховуймо листопадові зміни
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Анастасія Смусь
Планові перевірки – 2024: чи чекати візиту Держпродспоживслужби
СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ
Олександр Козлов
Безперервність бізнесу та аварійне відновлення IT-процесів у компанії
Комплексний аналіз впливу на бізнес: практика впровадження
SWOT-аналіз пропонованих місць розташування й обрання оптимального рішення
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Олена Шульга
Харчовий азот: законодавчі вимоги й оцінювання ризиків
Оцінювання процесу отримання азоту з атмосферного повітря
E 941: чи безпечно використовувати
Параметри якості харчового азоту
Висновки експерта
МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ
Людмила Аксьонова
Автоматизоване керування порційним виробництвом: перспективи застосування ДСТУ EN серії 61512 для вітчизняних підприємств
Стандарти EN серії 61512: реалізація положень
Переваги та перспективи застосування стандартів EN серії 61521 для вітчизняних промислових підприємств
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Світлана Березова
Запобігання харчовому шахрайству: алгоритм розроблення програми на цукровому виробництві. Частина 1
Визначення термінів
VАССР як частина загального ризик-менеджменту
Є три ключові компоненти, які зумовлюють вразливість до харчового шахрайства.
Алгоритм розроблення програми запобігання харчовому шахрайству
ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ
Олена Бєлофастова
Визначення контексту організації: підходи та документування
Розглянемо кілька прикладів визначення зовнішніх і внутрішніх чинників.
Оформлення контексту організації
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Марина Кірносова
Захист харчової продукції: чи можна носити накладні вії
ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ
Ольга Букрєєва
Відкликання нехарчової продукції з ринку: оцінювання ефективності й удосконалення процесу
Критерії ефективності процесу відкликання
Коригування стратегії відкликання
Вдосконалення програми відкликання
НАССР СВОЇМИ РУКАМИ
Христина Ковальчук
Впровадження системи НАССР на харчовому підприємстві: з чого починати. Частина 1
Застосування програм-передумов системи НАССР
Створення групи НАССР
Опис продукту
Розроблення блок-схеми технологічного процесу
Принципи системи НАССР
ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ
Світлана Фесенко
Програма аудиту системи менеджменту: алгоритм проведення і формування звіту
Визначення цілей, сфери та критеріїв аудиту
Формування групи аудиту
Проведення аудиту
СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ
Марина Бурдейна
Тестові питання зі сфери управління якістю за ISO 9001:2015
ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР
Вікторія Кійко
Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи: яким підприємствам необхідно отримувати