Журнал «Управління якістю» № 12, 2023

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Моніторинг законодавства: враховуймо листопадові зміни

 

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Анастасія Смусь
Планові перевірки – 2024: чи чекати візиту Держпродспоживслужби

 

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Олександр Козлов
Безперервність бізнесу та аварійне відновлення IT-процесів у компанії
Комплексний аналіз впливу на бізнес: практика впровадження
SWOT-аналіз пропонованих місць розташування й обрання оптимального рішення

 

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Олена Шульга
Харчовий азот: законодавчі вимоги й оцінювання ризиків
Оцінювання процесу отримання азоту з атмосферного повітря
E 941: чи безпечно використовувати
Параметри якості харчового азоту
Висновки експерта


 

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Людмила Аксьонова
Автоматизоване керування порційним виробництвом: перспективи застосування ДСТУ EN серії 61512 для вітчизняних підприємств
Стандарти EN серії 61512: реалізація положень
Переваги та перспективи застосування стандартів EN серії 61521 для вітчизняних промислових підприємств

 

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Світлана Березова
Запобігання харчовому шахрайству: алгоритм розроблення програми на цукровому виробництві. Частина 1
Визначення термінів
VАССР як частина загального ризик-менеджменту
Є три ключові компоненти, які зумовлюють вразливість до харчового шахрайства.
Алгоритм розроблення програми запобігання харчовому шахрайству

 


ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ

Олена Бєлофастова
Визначення контексту організації: підходи та документування
Розглянемо кілька прикладів визначення зовнішніх і внутрішніх чинників.
Оформлення контексту організації

 


ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Марина Кірносова
Захист харчової продукції: чи можна носити накладні вії


 

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Ольга Букрєєва
Відкликання нехарчової продукції з ринку: оцінювання ефективності й удосконалення процесу
Критерії ефективності процесу відкликання
Коригування стратегії відкликання
Вдосконалення програми відкликання

 


НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Христина Ковальчук
Впровадження системи НАССР на харчовому підприємстві: з чого починати. Частина 1
Застосування програм-передумов системи НАССР
Створення групи НАССР
Опис продукту
Розроблення блок-схеми технологічного процесу
Принципи системи НАССР

 


ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ

Світлана Фесенко
Програма аудиту системи менеджменту: алгоритм проведення і формування звіту
Визначення цілей, сфери та критеріїв аудиту
Формування групи аудиту
Проведення аудиту

 

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Марина Бурдейна
Тестові питання зі сфери управління якістю за ISO 9001:2015

 

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Вікторія Кійко
Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи: яким підприємствам необхідно отримувати