Журнал «Управління якістю» № 6, 2022

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ

Андрій Дяченко
Застосовуємо ISO 45001 у воєнний час: приклад роботи українського підприємства
Підприємство розробило ефективні дії з безпеки та піклується про кожного працівника, керуючись ISO 45001

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Тетяна Литвиненко
Десять кроків організації харчування дітей у літніх оздоровчих установах. Частина 1
Харчові продукти повинні супроводжуватися документами, що передбачені законодавством про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Євгенія Литвинова
Транзит українських продуктів через ЄС у запитаннях і відповідях
Транзитне перевезення української харчової продукції через територію Європейського Союзу викликає багато запитань в експортерів

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Ольга Букрєєва
Сталий розвиток у спільнотах: соціальна й екологічна відповідальність підприємств
Реалізовуючи цілі сталого розвитку, підприємства доходять рішень, які стають каталізатором інновацій, залучають та мотивують працівників, відкривають нові ринки й можливості та можуть захистити себе від широкого спектра ризиків у майбутньому

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Людмила Аксьонова
Розроблення і впровадження інтегрованої системи управління у харчовій промисловості. Частина 1
Порядок розроблення та впровадження інтегрованої системи управління аналогічний тому, який застосовують для створення будь-якої окремої системи управління

ДАЙДЖЕСТ

Тестування та маркування автомобільних коліс: оновлення стандартів ISO
Одним зі способів оцінювання надійності та безпеки автоколіс є забезпечення відповідності технічним характеристикам, що вказуються у релевантних стандартах

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана Березова
Визначення та реалізація коригувальних дій на кондитерському виробництві
Заплановане коригування та коригувальні дії група НАССР розробляє завчасно, задокументувавши їх у відповідних планах управління небезпечними чинниками, а додаткові дії можуть розроблятись пізніше – у разі виникнення певної ситуації

ДАЙДЖЕСТ

Визначення ефективності бактерицидних матеріалів: застосовуємо стандарт ASTM WK66122
Методики, описані в стандарті ASTM WK66122 «Новий метод випробувань для вимірювання ефективності засобів, що перешкоджають адгезії бактерій до поверхні синтетичних полімерних матеріалів», допоможуть визначити антимікробні властивості матеріалів, що використовуються у виробництві пакування для харчових контейнерів, засобів особистої гігієни та інших продуктів

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Альона Васюта
Внутрішній аудит: основні принципи оцінювання системи
Аудити дають змогу об’єктивно оцінити стан системи контролю якості та безпечності харчової продукції, поліпшити й удосконалити процеси завдяки розробленню адекватних коригувальних дій

ДАЙДЖЕСТ

Оцінювання паропроникності матеріалів: спрощення процедури за оновленим стандартом ASTM E96
Важливе значення у питанні обрання матеріалів для вирішення конкретних завдань відіграє можливість точного вимірювання паропроникності пористих матеріалів

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис Гончар
Обрання та оцінювання постачальників: алгоритм взаємодії
Якщо компанія має велику кількість постачальників, які за результатами моніторингу демонструють низькі результати, це може свідчити, що процес обрання та оцінювання постачальників потребує перегляду

ДАЙДЖЕСТ

Встановлено специфікації на ПВХ-профілі для шпунтових паль: новий стандарт ASTM D8427

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Олена Кошелєва
Правила поводження з відходами виробництва на підприємствах, де впроваджено НАССР
Підприємства повинні забезпечити повне збирання, належне зберігання та недопущення знищення і псування відходів, для утилізації яких в Україні застосовують відповідну технологію, що узгоджується з вимогами екологічної безпеки

ДАЙДЖЕСТ

Спрощення контролю за площинністю листа графену: технічна специфікація МЕК ТС 62607-6-6
Графен – унікальний матеріал із незвичайними властивостями. Зокрема, графеновий порошок, доповнений поверхнево-активними речовинами, у разі додавання до бетону підвищує міцність будматеріалу на стискання, розтягування та вигинання

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Чи проходитиме у воєнний час наглядовий аудит на підтвердження сертифіката BRC?
У випадку ресертифікації згідно з вимогами BRCGS Packaging є точні терміни проведення повторного сертифікаційного аудиту. Цей термін вказано на сертифікаті.