Журнал «Управління якістю» № 3, 2022

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
• Кабмін затвердив проєкт угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною
• Заборонених для рекламування лікарських засобів стане більше: змінено критерії
• Індонезія акредитувала українські лабораторії для безперебійного експорту української сільськогосподарської продукції

ПРОФЕСІЙНА БЕЗПЕКА ТА ЗДОРОВ’Я

Євгенія МАРЧИШИНА
Набір засобів домедичної допомоги для підприємств
Склад аптечок домедичної допомоги має формуватися з урахуванням виробничої специфіки та аналізу ризиків

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Світлана ФЕСЕНКО
Аудит систем управління на основі ISO 19011:2018: практика застосування основних принципів
Велика помилка аудитора, коли він починає трактувати вимоги по-своєму і наполягає, що треба зробити так, як він звик, а не так, як зручно організації

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Олена ПИСАР
Удосконалення державного регулювання сертифікації колісних транспортних засобів в Україні
Правові гарантії здійснення сертифікації колісних транспортних засобів в Україні наразі є лише декларативними нормами, які не мають дієвого механізму реалізації

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Тамара ЦЕМА, Світлана АФАНАСЬЄВА
Забезпечення якості сільськогосподарських машин: оцінювання відповідності та технічний контроль
Застосування сучасних стандартів, дотримання обов’язкових вимог безпеки, дієва система контролю дадуть змогу виробникам підтримувати належний рівень якості машин

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана БЕРЕЗОВА
Визначення вразливих груп споживачів харчових продуктів
Вільний рух безпечних та корисних харчових продуктів – важ¬ливий аспект внутрішнього ринку України, діяльність якого спря¬мована на забезпечення здоров’я та добробуту громадян, реалі¬зацію їхніх соціально-економічних інтересів.

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Наталія ОЛЕКСІЄНКО
Відкликання небезпечної продукції: досягнення ефективності процедур
У разі виникнення інцидентів та надзвичайних ситуацій з безпечністю харчових продуктів наявність ефективної системи відкликання харчових продуктів надзвичайно допоможе мінімізувати вплив події та можливі втрати

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Катерина МУДРОВСЬКА, Святослав БАРТОШ
Нормування праці на підприємствах харчової промисловості
На підприємствах харчової й переробної промисловості використовується система норм праці, для розроблення якої застосовано аналітичний метод, заснований на вивченні й аналізі наявного порядку і способів виконання нормованої роботи, організації та умов праці на робочому місці, ефективності використання устаткування з метою виявлення резервів для скорочення витрат праці й підвищення її продуктивності

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Отримання експлуатаційного дозволу (харчові продукти)

ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

Олена КОШЕЛЄВА
Утилізація харчових відходів: аналіз методів і переваги застосування
Операції з утилізації конфіскованої продукції відбуваються у присутності митного контролера з обов’язковими доказами її знищення

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Наталія ПУХАЛЬСЬКА
Вимоги до безпечності овочів та зелені
Оператори ринку мають право застосовувати параметри безпечності, встановлені законодавством ЄС, у разі відсутності в нормативно-правових актах України вимог щодо безпечності харчових продуктів, які планується виробляти, та відсутності параметрів безпечності у відповідних міжнародних документах

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Світлана ЗЕНКІНА, Михайло ВАХРУШЕВ
Маркування медичних виробів для демонстрації на виставках
Для уникнення непорозумінь між представниками товару та співробітниками органів ринкового нагляду рекомендується розробити маркування, де зазначено, що медичний виріб не призначений для введення в обіг