Журнал «Управління якістю» № 12, 2021

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
• Українські корми для домашніх тварин експортуватимуть у Боснію та Герцеговину
• Саудівська Аравія відкрила ринок для української ікри та морепродуктів
• Україна та Австрія обміркували можливість збільшення імпорту великої рогатої худоби

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Людмила АКСЬОНОВА
Система інноваційного менеджменту за стандартами ISO серії 56000 Частина 1
Для кожного з чинників успіху інноваційного менеджменту, таких як інноваційна стратегія, інноваційна організація, інноваційна культура, інноваційні процеси тощо, критерії ефективності можуть містити кількісні та якісні показники

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Галина РОГОЛЬ
Методи оцінювання ризиків: застосовуємо IЕС 31010:2019. Частина 2
Описані у стандарті IEC 31010:2019 методи оцінювання ризиків можуть бути адаптовані, об’єднані й застосовані по-новому або розширені для задоволення поточних і майбутніх потреб на будь-якому підприємстві

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Олена ПИСАР
Підтвердження відповідності в тендерній документації на колісні транспортні засоби та частини до них
Вдало складена тендерна документація допоможе уникнути багатьох труднощів у закупівлях, отримати найкращу тендерну пропозицію, а ще зекономити час та нервові клітини учасника процедури

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Олександр ЯНКОВИЙ
Багатокутник конкурентоспроможності: алгоритм та приклад застосування методу
Метод дає можливість порівняти всі аспекти в роботі бізнесу: маркетинг, репутацію, ціни, асортимент, виробничі потужності, витрати на закупівлю матеріалів тощо

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Відкликання з реалізації консервів: дефекти пакування
Реалізовувати консервовані харчові продукти, розфасовані у бляшані банки, якщо вони мають сліди деформації чи корозії, заборонено законодавством

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Альона ВАСЮТА
Захист харчової продукції: оцінювання вразливості системи
Основою захисту продукції є систематичне оцінювання вразливих елементів ланцюга виробництва, що проводиться командою досвідчених і надійних співробітників

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія БУКАЛОВА, Надія БОГАТКО, Василь ЛЯСОТА, Тетяна ПРИЛІПКО
Безпечність рибної продукції: виявляємо й аналізуємо небезпеки
Заморожування риби спричиняє відмирання близько 90% мікроорганізмів

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Світлана ФЕСЕНКО
Надання відомостей про харчову цінність продукту
Енергетичну цінність можна не зазначати, якщо її кількість в одній порції або в 100 г харчового продукту становить менше ніж 2% добової норми

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Харчовий ланцюг «З лану до столу»

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Артем САЄНКО
Маркування молочної продукції: правдива інформація про наявність цукру
Маркування молочної продукції повинно відповідати законодавчим вимогам та містити інформацію як щодо вуглеводів (цукрів, доданих цукрів), так і стосовно вмісту лактози

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Святослав БАРТОШ, Катерина МУДРОВСЬКА
Процедура отримання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на різні об’єкти
З метою усунення прикрої неточності у попередній версії цієї статті, надрукованій у № 10 за 2021 рік, і реабілітації перед читачами редакція повторно публікує матеріал з оновленим змістом і внесеними уточненнями згідно з чинними законодавчими вимогами

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо

На маркуванні харчових продуктів в одиницях вимірювання необхідно спершу зазначати українські літери, а потім англійські, чи навпаки?