Журнал «Управління якістю» № 11, 2021

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Катерина МУДРОВСЬКА
Що нового в законодавстві: зміни та практичні коментарі
• Українські компанії, що належать до галузі птахівництва, отримали можливість експорту до Грузії
• Лівія відкрила ринок для нової категорії товарів українського тваринництва
• Україна та Йорданія погодили сертифікат на експорт продукції птахівництва для безперебійної торгівлі

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Альона ВАСЮТА
Санітарно-гігієнічне оцінювання яєць та яєчних продуктів
Кожну партію яєць супроводжують ветеринарним документом, виданим в установленому порядку, та документом про якість – паспортом якості встановленого зразка відповідно до ДСТУ 5028 або декларацією виробника

МЕНЕДЖМЕНТ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКИ ПРАЦІ

Олександр ЛИСЕНКО, Денис ЛЕБЕДЄВ
Організація роботи в умовах пандемії COVID-19 за ISO 45005:2020
Щоб допомогти компаніям впровадити передовий досвід і краще захистити співробітників, ISO видала новий стандарт, який регулює питання ризик-менеджменту, пов’язаних із Covid-19.

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Наталія ПУХАЛЬСЬКА
Законодавчі вимоги до маркування мийних засобів та побутової техніки
Згідно з постановою № 915 виробники мають додавати до кожної моделі холодильника, пральної чи посудомийної машини, введених в обіг із 01.01.2022, друковану й електронну енергетичну етикетку та мікроафішу

АКТУАЛЬНО

Людмила АКСЬОНОВА
Нові вимоги до оформлення документів: застосовуємо ДСТУ 4163:2020
Зміни ДСТУ 4163:2020 стосуються: складу реквізитів документів, змісту та місця розташування реквізитів у документах, бланків та оформлення документів, а також вимог до виготовлення документів

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Олександр ЯНКОВИЙ
Оцінювання конкурентоспроможності продукції на основі статистичного аналізу. Частина 1
Таксономічний аналіз є однією з найпростіших багатовимірних процедур, що дає можливість отримати уявлення про рівень досліджуваної латентної ознаки

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Денис ГОНЧАР
Карантинні заходи у ресторанах: спалах гепатиту A
Найефективніші заходи боротьби з гепатитом A:
• поліпшення санітарних умов;
• посилення контролю за безпечністю харчових продуктів;
• вакцинація

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

Галина РОГОЛЬ
Методи оцінювання ризиків: застосовуємо IЕС 31010:2019. Частина 1
У процесі обрання методів оцінювання ризиків варто врахувати, що часто складні й високовартісні розрахунки дають значення ризику, точність якого дуже невисока

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ

Ольга СКЛЯРОВА
Декларація відповідності для виробників пакування харчової продукції
Декларація відповідності повинна супроводжувати товар yпродовж усього ланцюга постачання від виробника до споживача і свідчити, що виробник подбав про безпечність

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Впровадження НАССР: процес обрання та оцінювання постачальників

ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ

Наталія ЧЕРНОВА
Підготовка води для виробництва харчової продукції. Частина 1
Для доведення складу води до відповідних вимог виробництва харчових продуктів і безалкогольних напоїв застосовуються спеціальні способи її очищення та підготовки

ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

Олена КОШЕЛЄВА
Транспортування харчових відходів, що утворюються в закладах охорони здоров’я
Харчові відходи з інфекційних відділень, перш ніж їх вивозити за межі території медичних закладів, підлягають обов’язковому знезараженню хімічними методами дезінфекції

ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Тетяна ЛИТВИНЕНКО
Контроль за санітарним станом пунктів реалізації харчової продукції
Пункти реалізації харчових продуктів повинні забезпечувати збереження якості, безпечності та товарного вигляду продукції протягом усього терміну її реалізації

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР

Запитуєте – відповідаємо