Журнал «Управління якістю» № 5, 2020

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

НОВИНИ

Нове у законодавстві та техрегулюванні
Запрацював Персональний кабінет суб’єкта господарювання для роботи в Єдиному державному реєстрі ветеринарних документів. Запроваджено тимчасові зміни щодо відвантаження й отримання спирту для виробництва деззасобів

ДАЙДЖЕСТ

Міжнародні стандарти: аналізуємо та враховуємо актуальні новації
Стандарт ISO допомагає організувати екологічну комунікацію. Новий стандарт ASTM для вимірювання концентрації потенційно небезпечних поверхнево-активних речовин. Новий стандарт ISO щодо споживчих гарантій

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ

Святослав Бартош
Ринковий нагляд за нехарчовою продукцією: хто, що та як перевіряє?
Орган ринкового нагляду може вимагати надання оригіналів документів, проте, вилучати має право тільки їхні копії

АКТУАЛЬНО

Рекомендації ВООЗ для виробників харчової продукції щодо протидії COVID-19
Одним зі шляхів мінімізації ризику передачі COVID-19 є визначення точок частого дотику у виробничих і торгових приміщеннях та забезпечення їхнього регулярного очищення і дезінфекції

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Владислав Веремеєнко
Технічні умови: нормативна база, особливості написання, скасування обов’язкового погодження та держреєстрації
ТУ містять максимальну кількість інформації про те, що відрізняє продукт від подібних. Посилаючись на ТУ в договорі поставки, можна деталізувати якість продукту, його упаковку, спосіб транспортування

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Наталія Пухальська
Висновок санітарно-епідеміологічної експертизи: на які технічні умови він потрібен
Зараз висновок СЕС видає Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Галина Роголь
Ризик-орієнтований підхід у системі менеджменту якості: три кроки для дієвого запровадження
Розроблені заходи та шляхи реагування на виникнення ризику не повинні залишитися на папері! Вони обов’язково мають бути враховані в повсякденній діяльності підприємства, особливо під час прийняття управлінських рішень

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Оксана Вовченко
Управління енергією менеджменту: на що витрачається потенціал вашої команди
Багато хто робить ставку на співробітників до 35 років, вважаючи, що їхня енергія все компенсує, – і часто програють, оскільки без ефективності безпосередньо енергія сенсу немає. Важливо, куди саме і для яких результатів цю енергію спрямовувати

ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Кирило Доброхлоп
Леткі органічні сполуки у лакофарбових матеріалах: вимоги нового Технічного регламенту
Після 30 травня 2020 року реалізація продукції без маркування про вміст летких органічних сполук заборонена. Це стосується як імпортерів, так і вітчизняних виробників

ОЦІНЮВАННЯ ВІДПОВІДНОСТІ

Сергій Чорний
Підготовка системи менеджменту до сертифікаційного аудиту: що слід документувати та як обирати орган із сертифікації
Важливо, аби документована інформація та вимоги із безпечності своєчасно розглядалися на засіданнях групи НАССР і з їхнім урахуванням упроваджувалися відповідні зміни у межах системи менеджменту безпечності харчових продуктів

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ

Тетяна Литвиненко
Реєструємо невідповідності та коригувальні дії системи НАССР
Продовжуємо серію публікацій, присвячену різноманітним формам журналів, графіків та чек-листів, які обов’язково стануть у пригоді харчовикам у процесі виробничої діяльності

СИСТЕМА МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ

Галина Роголь
Конкурентоспроможність і стабільність за ISO 9001: путівник із впровадження. Частина 4
Аудит варто розглядати як спосіб зупинитися і подивитися об’єктивно на свою організацію задля підтвердження того, що система менеджменту якості допомагає вам робити і те, що ви бажаєте, і те, що необхідно

ПІДТВЕРДЖЕННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ

Сергій Маркін
Створюємо та акредитовуємо орган з оцінки відповідності за ДСТУ EN ISO/IEC 17020:2014. Частина 2
Правильно організована та розроблена система менеджменту, на відміну від формальної, є самодостатньою, здатною виявляти збої, вносити необхідні зміни для вирішення вирішення проблемних обставин чи питань, що виникають у результаті практичного її застосування

ЕКСПОРТ

Євгенія Литвинова
Експорт товарів української хімічної промисловості: статистика та вимоги закордонних ринків
Упаковка добрив повинна бути закрита так або таким пристроєм, щоб по відкритті кріплення печатка на кріпленні або безпосередньо пакет залишалися непоправно пошкодженими. Можна використовувати мішки з клапаном