Журнал «Управління якістю» № 2, 2020

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Святослав Бартош
Стисло про головне: аналізуємо та враховуємо новації
Набуває чинності низка Технічних регламентів щодо вимог до екодизайну та енергетичного маркування. Мовою реклами в Україні відтепер є виключно українська. Опубліковано проєкт наказу МОЗ щодо інформації про харчові продукти

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ТЕХНІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

Ксенія Захарова
Як зберігати технічну документацію та маркувати нехарчові продукти: вимоги законодавства і техрегламентів
На відповідність якому технічному регламенту слід проводити оцінку відповідності, якщо вимоги до продукції є у декількох ТР? Хто і де зберігає інформацію та документацію (технічний файл), необхідні для демонстрування відповідності продукції до вимог відповідного ТР?

СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ. РОЗРОБКА ТА ВПРОВАДЖЕННЯ

Галина Роголь
Конкурентоспроможність і стабільність за ISO 9001: путівник із впровадження. Частина
Першочергове завдання вищого керівництва – забезпечити, аби кожен знав: чого від нього очікують (власну відповідальність), що йому дозволено робити (власні повноваження) та як ці відповідальність і повноваження пов’язані між собою

СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА. ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ

Євгеній Годнєв
Визначаємо ефективність системи менеджменту якості: фінансові та нефінансові показники
За суттю, результативність належить до досягнення цілей підприємства і відображає рівень реалізації стратегії, а ефективність стосується оцінки використання ресурсів підприємства протягом реалізації стратегії

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ВПРОВАДЖЕННЯ ЗМІН

Марина Бурдейна
Міжнародні стандарти: огляд актуальних новацій
Новий стандарт на захист від електростатичного розряду на робочому місці. Оновлено добровільний стандарт на безпечність гаків. Новий стандарт на допомогу користувачам гідравлічних систем

ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО. IНСТРУМЕНТИ І МЕТОДИ

Олександр Лисенко
Застосування FMEA/FMECA: переваги та недоліки, приклад розрахунку, колізії в оцінюванні пріоритетів
Аналіз критичності відмов може ґрунтуватися на імовірності, що відмова здатна призвести до збою системи, або на величині ризиків, пов’язаних із відмовами, або на кількості пріоритетності ризику

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. СИСТЕМА НАССР

Наталія Пухальська
Санітарія та гігієна на харчових підприємствах: програми-передумови та їхнє документування
Програми-передумови запроваджуються під конкретну потужність з урахуванням асортименту харчових продуктів, технологічних процесів та специфіки окремої потужності, починаючи з кваліфікації персоналу, особливостей постачання, виробничого сусідства, екології регіону розташування, запланованого споживача та методу споживання тощо

БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. УПАКОВКА

Руслан Наумов
Споживча упаковка харчової продукції: функції, характеристики, матеріали
Під час вибору пакувальних матеріалів обов’язково слід аналізувати можливість впливу харчового продукту (наприклад, олійних продуктів, молока тощо) на пакувальний матеріал та можливість міграції хімічних забруднювачів безпосередньо до харчового продукту

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ

Вікторія Касянчук
Показники безпечності у виробництві молокопродуктів: періодичність контролю та законодавчі норми
Виробник може встановлювати кращі показники безпечності, але не погіршуючи встановлених на державному рівні. Така ініціатива виробника доцільна, якщо він впевнений у спроможності дотримання високих показників безпечності

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ. ПРАЦЮЄМО З ДОКУМЕНТАМИ

Тетяна Литвиненко
Інструктаж із попередження потрапляння сторонніх предметів до продукції: план-графік та журнал обліку
Зразки заповнення плану-графіка проведення інструктажів персоналу та Журналу з інструктажу попередження потрапляння сторонніх предметів до продукції

ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ. МОНІТОРИНГ

Євгенія Литвинова
Експорт вітчизняних гумотехнічних виробів: дайджест найпоширеніших напрямків
Україна експортує гумові вироби різних типів на ринки понад 90 країн світу

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитуєте — відповідаємо

Роз’яснення вимог розділу 10 пункту 7 «Вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів»

Чи можуть зберігатися в одному приміщенні таропакувальні матеріали, що використовуються під час виробництва масла вершкового: пергамент, покашована фольга, ящики з картону?

Чи можуть зберігатися чисті та продезінфіковані щітки для миття обладнання, закодовані по кольорах та промарковані для внутрішньої та зовнішньої поверхонь, на тримачах у виробничих зонах, неподалік технологічного обладнання?