Журнал «Управління якістю» № 9, 2019

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

ЗМІСТ НОМЕРА:

ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО. АКТУАЛЬНО

Світлана Берзіна
Бути чи не бути Organic в Україні: регулювання органічного виробництва згідно з новим Законом
Як і для кого Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» діятиме на практиці, що саме регулюватиме, чи сприятиме євроінтеграції та розвитку галузі, а головне — чи буде він корисним для виробників

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Світлана Кирилаш
Коротко про головне: аналізуємо та враховуємо новації
Стартувала державна програма із запобігання фальсифікації лікарських засобів. Встановлено норми природних втрат зерна при його зберіганні на складах. Схвалено Стратегію розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ

Людмила Хоміч
Технічний регламент з підтвердження відповідності пакування (пакувальних матеріалів) та відходів пакування: дотримуємося вимог
Застосування положень регламенту запобігає утворенню відходів пакування, а також забезпечує вторинне використання пакування, вторинне перероблення та інші форми відновлення відходів пакування, що сприятиме суттєвому зменшенню остаточного видалення таких відходів

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

Наталія Пухальська
Інформація про харчові продукти в їдальні: достовірна, державною мовою, з обов’язковим переліком алергенів, розміщена на видному місці
Який спосіб маркування харчових продуктів, що реалізуються у сфері громадського харчування, рекомендовано для їдальні?

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ОТРИМАННЯ ВИСНОВКІВ ДСЕЕ

Роман Войтюк
Державна санітарно-епідеміологічна експертиза ТУ для нехарчової групи вимагається законом для всієї продукції, з якою контактують люди
Чи завжди потрібна санітарно-епідеміологічна експертиза технічних умов на товари промислового призначення?

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ. ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПРОЦЕСІВ КОМПАНІЇ

Оксана Вовченко
Аудит цінностей співробітників: ефективне управління талантами як інструмент у конкурентній боротьбі
Якісні характеристики команди та рівень задоволеності працівників компанії своєю роботою — запорука ефективності бізнесу та виробництва якісного продукту

НАССР СВОЇМИ РУКАМИ. РОБОТА З ДОКУМЕНТАМИ

Тетяна Литвиненко
Заповнюємо журнал аналізу постачальників
Зразок заповнення

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ. ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

Віталій Цопа
Управління потоком створення цінності у виробничих системах менеджменту: практичні рекомендації
Використання карти потоку створення цінності забезпечує бачення ситуації з боку споживача та цілісне уявлення про створення продукту, допомагає співробітникам зрозуміти і проаналізувати робочий процес, є потужним інструментом поліпшення виробничих процесів

ПРАКТИКА ВПРОВАДЖЕННЯ КАЙДЗЕН. ОБМІН ДОСВІДОМ

Віталій Намарчук
Застосування інструментів Кайдзен: запровадження карт створення цінності на прикладі погодження платежів
Розробка підходить не тільки для фінансової сфери, а й для будь-якої іншої, де існує процес підготовки та погодження документів

ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ. АКТУАЛЬНО

Євгенія Литвинова
Тенденції в зовнішній торгівлі України після підписання Угоди про Асоціацію: стабільне зростання експорту до більшості країн Євросоюзу
На сьогодні європейські країни є більш логістично привабливими для України, крім того, надані квоти на торгівлю підвищують конкурентоспроможність українських виробників на ринку Європи

ІНТЕГРОВАНІ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ. ПОГЛЯД ФАХІВЦЯ

Тетяна Адаменко
Упровадження інтегрованої системи менеджменту: від визначення мети і стратегії компанії до управління документованою інформацією
Застосування чітких алгоритмів дозволяє раціонально використовувати ресурси підприємства зробити діяльність і процеси більш упорядкованими та контрольованими

МІЖНАРОДНА СТАНДАРТИЗАЦІЯ. ВПРОВАДЖЕННЯ ЗМІН

Марина Бурдейна
Міжнародні стандарти: огляд актуальних новацій
Оновлений стандарт BRC визначає критерії безпечності та якості пакувальних матеріалів з метою виконання вимог законодавства та запитів споживачів

ЕКСПЕРТНИЙ КОМЕНТАР. АКТУАЛЬНО

Запитуєте — відповідаємо
Чи може інформація про тип, модель, серійний номер чи номер партії радіообладнання бути зазначена іншою, крім державної, мовою? Чому одиниці вимірювання на товарах першочергово зазначаються в міжнародному форматі, а вже потім можуть дублюватися (чи взагалі бути відсутні) в українському варіанті?