Журнал «Управління якістю» № 5, 2018

Чтобы заказать этот номер журнала звоните в отдел подписки:
0-800-215-522
(063) 787-2756
(098) 898-1291

У НОРМАТИВНО-ПРАВОВОМУ ПОЛІ. ДАЙДЖЕСТ

Марина Бурдейна

Коротко про головне: аналізуємо та враховуємо законодавчі зміни
Як відбуватиметься оптимізація готівкових розрахунків? Як планують удосконалити сертифікацію і маркування органічної продукції? Які нововведення містить оновлений стандарт ISO на безпеку іграшок? Які секрети ведення успішного бізнесу розкрито у новому стандарті ISO?

ДЕРЖАВНИЙ КОНТРОЛЬ. АКТУАЛЬНЕ ІНТЕРВ’Ю

Борис Кобаль: «Частота перевірок суб’єкта господарювання залежить від категорії ризику, в якій він знаходиться»
Чи можливі зміни у річному плані здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби? Як планують визначати частоту здійснення контролю потужностей? Як здійснюється аудит та чи обов’язково сертифікувати систему НАССР на підприємстві? Скільки можуть коштувати порушення законодавства про харчові про­дукти та корми? Відповіді на ці та інші питання— в ексклюзивному інтерв’ю директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бориса Кобаля

ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ. ОБМІН ДОСВІДОМ

Віталій Бєлоусов
Зворотний зв’язок зі споживачем, або Як монетизувати думки ваших клієнтів
Чому кожній компанії важливо приділяти особливу увагу модернізації зворотного зв’язку з клієнтами? Як саме це допоможе у розвитку і як вплине на результати роботи компанії, зокрема на фінанси?

ЮРИДИЧНА ПРАКТИКА. ОБМІН ДОСВІДОМ

Святослав Бартош
Вимоги до якості товару в договорі поставки: коли варто об’єднати технологічні та правові знання
Як українські компанії домовляються про поставку будь-якого товару — від сировини до складного обладнання для виробництва? Про що, крім ціни товарів та строків поставки, потрібно домовлятися при узгодженні поставки?

СУЧАСНІ КОНЦЕПЦІЇ МЕНЕДЖМЕНТУ

Олександр Лисенко
Ощадливе виробництво: навчання на робочому місці як інструмент мінімізації втрат грошей і часу
Щоб зберегти існуючий бізнес і бути максимально готовими до нових можливостей, компаніям доведеться сконцентруватися на внутрішніх витратах. Принципи ощадливого виробництва з великим успіхом застосовуються у відділах по роботі з клієнтами, в бухгалтерії, фінансових та ІТ-відділах компаній. Якими бувають внутрішні втрати та як їх позбутися

ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ. МЕТРОЛОГІЧНІ ВИМОГИ У СФЕРІ ДОЗУВАННЯ КОМПОНЕНТІВ СУМІШЕЙ

Володимир Чорноіван
Дозатори дискретної дії вагові напівавтоматичні: особливості експлуатації та організації контролю метрологічних характеристик
Як кваліфіковано оформити технічне завдання та договір на виготовлення чи закупівлю дозаторів? Як організувати оптимальний контроль метрологічних характеристик дозаторів під час їхньої експлуатації? Як визначити міжкалібрувальний інтервал?

ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПОРТУ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ. АКТУАЛЬНО

Євгенія Литвинова

Правила експорту продукції до країн Перської затоки: інструкція для експортерів
Чим саме країни Перської затоки схожі, а чим відмінні від інших країн у правилах експорту? Покрокова інструкція з експорту до країн GCC (Gulf Cooperation Council), а саме до Оману, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну, Кувейту