Стр. 5 - UYA_11_2019_web

Упрощенная HTML-версия

Управління якістю /
/ № 11 (23) листопад 2019
3
Зміст
Сучасні концепції менеджменту /
/ Практичні поради
Оксана Вовченко
Види та методики вирішення проблем у менеджменті.
Успішний досвід, популярні інструменти.........................................................................................
44
Аналізуючи систему персоналу, обов’язково має бути поставленим питання щодо відсо-
тка у компанії осіб із підприємницькою жилкою – тих, хто в межах системи орієнтований
на поліпшення, генерацію ідей, створення додаткових цінностей. Запитую, чи набереться
таких хоча б відсотків п’ять, а потім цікавлюся, чи може компанія впливати на збільшення
цього показника?
Нормативно-правове регулювання /
/ Регламент дій
Євгенія Марчишина
Медичний огляд працівників харчової промисловості:
хто, коли, скільки.........................
41
Працівників харчових підприємств, які без поважних причин не пройшли в установлений
термін обов’язкового медичного огляду в повному обсязі, відсторонюють від роботи і
можуть притягти до дисциплінарної відповідальності
Екологічна стандартизація /
/ Вимоги до виробників
Світлана Берзіна
Лакофарбові засоби:
курс на екологічність.........................................................................................................
60
Екологічний продукт повинен бути екологічним за всіма пов’язаними з ним аспектами,
його виробництвом, застосуванням… і навіть тарою.
Міжнародна стандартизація /
/ Впровадження змін
Марина Бурдейна
Міжнародні стандарти:
огляд актуальних новацій..................................................................................
69
• Новий стандарт на убезпечення харчових продуктів
• Ідентифікація ліків набуває спрощеного вигляду
• АSTM International розробить стандарт на випробовування очисників резервуарів
для систем розпилення пестицидів
Експертний коментар /
/Актуально
Запитуєте — відповідаємо
..................................................................................................................
76
• Чи потрібно проводити дослідження та розшифровувати на спожитковому пакуванні
вміст загального жиру на мононасичені та полінасичені жири і де можна провести такі
дослідження?
• В яких законодавчих актах наведено порядок затвердження строків придатності виробів,
встановлених виробниками?
• Чи можуть оператори ринку харчових продуктів використовувати незареєстровані харчо-
ві добавки/ароматизатори ?
• Якою має бути форма повідомлення робітників підприємства щодо їхніх обов’язків, відпо-
відальності та повноважень?