Стр. 3 - UYA_11_2019_web

Упрощенная HTML-версия

Державної служби України
з питань безпечності харчових
продуктів та захисту споживачів
Державного підприємства
«Український науково-дослідний
і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації
та якості»
Державного підприємства
«Всеукраїнський державний
науково-виробничий центр
стандартизації, метрології,
сертифікації та захисту прав
споживачів»
ЕКСПЕРТНА РАДА
Віталій Цопа,
доктор технічних наук,
професор МІМ-Київ,
консультант, викладач
і аудитор за міжнародними
стандартами ISO
Михайло Безродний,
завідувач відділу управління
якістю та сертифікації
систем управління
ДП «ДержавтотрансНДІпроект»
Олександр Лисенко,
провідний викладач
Міжнародного реєстру
незалежних аудиторів (IRCA),
провідний аудитор НААУ
Наталія Пухальська,
консультант
з юридичних питань
«Асоціації з інтеграції НАССР»
Тетяна Литвиненко,
начальник відділу сертифікації
систем менеджменту
ДП «Одесастандарт­
метрологія», аудитор
Євгенія Литвинова,
президент Клубу експортерів
України
Роман Войтюк,
заступник директора з якості
та харчової безпечності
ТОВ «Екопласт»
Євгеній Годнєв,
консультант з управління,
директор ТОВ «Хелікс»
Святослав Бартош,
керівник юридичної фірми
Bargen
Видається за інформаційної підтримки
Хто і як перевіряє маркування промислових товарів?
До вашої уваги — кілька практичних кейсів із цього питання
та огляд проблемних випадків.
Пропонуємо проаналізувати менеджмент вашого підпри-
ємства за такими складниками успішного управління, як «ге-
неральний менеджер та його команда», «стратегія», «регламен-
туюча документація», «бренд роботодавця» тощо.
Також даємо відповіді на низку виробничих запитань, що на­
дій­шли на адресу редакції yakist@techmedia.com.ua, зокрема:
y
y
Чи потрібно проводити дослідження та розшифровувати на
споживчому пакуванні вміст загального жиру на моно­
насичені та полінасичені жири?
y
y
В яких законодавчих актах наведено порядок затверджен-
ня строків придатності виробів, установлених виробниками?
y
y
Чи можуть оператори ринку харчових продуктів використо-
вувати незареєстровані харчові добавки/ароматизатори?
Оскільки ми отримуємо значну кількість питань щодо діяль-
ності вимірювальних підрозділів підприємств та роз’яснень
останніх законодавчих змін у сфері метрології, нагадуємо, що де-
тальне експертне висвітлення цих тем відбувається на сторінках
ще одного спеціалізованого журналу – «Метрологія для підпри-
ємства». Запрошуємо фахівців долучитися до читацького кола
і цього видання. Рахунок — у вкладенні.
Будьмо разом!
Щиро ваша–
Марина Бурдейна,
шеф-редактор журналу «Управління якістю»