Стр. 38 - PB_ZMIST_onovl_04_2019.indd

Упрощенная HTML-версия

2
4.1. Вимоги щодо забезпечення протипожежного режиму на підприємстві
листопад, 2019
4
місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрика-
тів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у примі-
щеннях і на території
порядок відключення від мережі електроживлення обладнання
та вентиляційних систем у разі пожежі
порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки
знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівни-
ками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного
мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення
порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та огля-
дів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологіч-
ного та іншого інженерного обладнання
порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи опові-
щення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупин-
ки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників,
вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів
пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цін-
ностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. При розробленні
інструкцій дій у разі виникнення (виявлення) пожежі необхідно
використовувати розділ VIII Правил пожежної безпеки в Україні
порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промас-
леного спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних
систем від горючих відкладень
порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи
порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів
протипожежного захисту
порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добро-
вільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за по-
жежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні
та святкові дні